GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέδριο Zones and Rodes

Στο συνέδριο με θέμα «Βιομηχανικές Ζώνες και Εμπορικοί δρόμοι στη διασυνοριακή περιοχή» (ακρωνύμιο “Zones and Roads”, που αφορά στο ...


Στο συνέδριο με θέμα «Βιομηχανικές Ζώνες και Εμπορικοί δρόμοι στη διασυνοριακή περιοχή» (ακρωνύμιο “Zones and Roads”, που αφορά στο ομώνυμο έργο το οποίο εντάσσεται στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013», συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Στρώμνιτσα της πΓΔΜ και διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Περιφέρειας Σχεδιασμού, την Π.Κ.Μ. εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φάνης Παπάς.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία προσφέρουν τεχνογνωσία και ευκαιρίες για συνεργασίες με γειτονικές Περιφέρειες. Επιδίωξή μας είναι να αξιοποιούμε τα δεδομένα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προωθώντας τα αποτελέσματά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε οι νέες πρακτικές και η σχετική τεχνογνωσία να παρέχονται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Συνδυάζουμε τις υπάρχουσες υποδομές και αρμοδιότητες με τις ευκαιρίες που δίνει το πρόγραμμα Zones and Roads, προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα και οι υποδομές να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φάνης Παπάς.

Με την υλοποίηση του έργου που παρουσιάστηκε στο εν λόγω συνέδριο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκει να παρέχει κατάλληλες τεχνικές λύσεις που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη (επιχειρήσεις, εμπόριο, τουρισμός), τη συνοχή και τη συνεργασία μεταξύ των δυο χώρων, την ασφάλεια των μετακινήσεων προς τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης, καθώς και την παροχή σύγχρονων υποδομών για τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη του Κιλκίς.

Την αρμοδιότητα υλοποίησης των μελετών και των σχετικών έργων υποδομής έχει αναλάβει για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Ήδη από το 2004 έχει ξεκινήσει με διαδοχικές μελέτες και εργολαβίες την ανακαίνιση των καθέτων οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού και τη μετατροπή τους σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, με δύο ανεξάρτητους κλάδους, ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, ανισόπεδους κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο εξυπηρέτησης των παροδίων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη– Κιλκίς – Μαυρονέρι – Σταυροχώρι – Δροσάτο (κατεύθυνση προς Δοϊράνη), που αποτελεί κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού και εξυπηρετεί τις μεταφορές από και προς την Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, η Π.Κ.Μ. υλοποιεί έργα στο υποτμήμα Σταυροχώρι-Δροσάτο, το οποίο αποτελεί συνέχεια του κατασκευαζόμενου νέου οδικού άξονα Θεσσαλονίκη - Κόμβος Μυγδονίας – Ν. Σάντα – Μαυρονέρι – Σταυροχώρι και μέχρι το Δροσάτο, με πρόσβαση προς το συνοριακό σταθμό Δοϊράνης. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο AGRAS, που χρηματοδοτείται από το «Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013» με το ίδιο εταιρικό σχήμα και έχει ως στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής βάσης για τη βελτίωση των υποδομών στην νοτιοανατολική περιφέρεια της πΓΔΜ και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση