GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικές διακρίσεις στο 4ο Διεθνές Mobile Festival του Χονγκ Κονγκ [video]

Το ελληνικό φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, shoot_it, ταξίδεψε μέχρι το μακρινό Χονγκ Κονγκ και επέστρεψε με δ...



Το ελληνικό φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, shoot_it, ταξίδεψε μέχρι το μακρινό Χονγκ Κονγκ και επέστρεψε με δύο...
σημαντικά βραβεία από το 4ο Διεθνές Mobile Festival.

Η ταινία “Last Minute” του Maksymilian Ceroń, απέσπασε το βραβείο “Best Smartphone Award”. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης, γυρισμένη εξ' ολοκλήρου με google glass, μία “wearable” τεχνολογία που αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια. Το “Last Minute” είναι μία από τις διεθνείς συμμετοχές που έλαβε μέρος στο φεστιβάλ και μία από τις δέκα που επιλέχθηκαν από την διοργάνωση του shoot_it για να διαγωνιστούν στο Χόνγκ Κονγκ.

Το δεύτερο βραβείο ήρθε από την κατηγορία Animation και την Έφη Παππά, η οποία κέρδισε το “Silver Award” για την ταινία της “1,2 Million Children”. Στην ταινία ένα κορίτσι του Τρίτου Κόσμου ακολουθεί το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Ξαφνικά, όμως, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς το κορίτσι πέφτει στην παγίδα και γίνεται ακόμα ένα θύμα των κυκλωμάτων ανθρώπινης δουλείας.

Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας της δημιουργού, στο τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών, ενώ έμπνευση αποτέλεσε η ταινία του Christian Duguay “Human Trafficking”. Τη μουσική υπογράφει η Μαριέττα Φαφούτη.

Τι είναι το shoot_it;

Είναι ένα φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, βασισμένο στη δημιουργική χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσο έκφρασης. Διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά με επιτυχία προβάλλοντας τις καλύτερες συμμετοχές του στην κατηγορία video σε διεθνή κινηματογραφικά events, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τα Διεθνή βραβεία Κινητών για ταινίες μικρού μήκους του Χονγκ Κονγκ, Βερολίνου, Πράγας, Σκοπίων και Μονάχου. Παράλληλα φροντίζει να αναδεικνύει τις καλύτερες συμμετοχές στην κατηγορία φωτογραφίας, διοργανώνοντας εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και πολυχώρους όπως το Booze Cooperativa. Στο πλαίσιο των shoot_it awards βραβεύεται από την κριτική επιτροπή η καλύτερη φωτογραφία και το καλύτερη ταινία μικρού μήκους.

Παράλληλα φροντίζει να αναδεικνύει τις καλύτερες συμμετοχές στην κατηγορία φωτογραφίας, διοργανώνοντας εκθέσεις φωτογραφίας.

Το 5ο shoot_it festival, έπειτα από αίτημα των δημιουργών άνοιξε τον κύκλο των συμμετοχών του σε μια ακόμα κατηγορία ταινιών μικρού μήκους, το animation. To θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Break the chain”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking).

Φέτος, με τα Hong Kong International Mobile Film Awards (HKIMFA) έκλεισε 4 χρόνια συνεργασίας. Το shoot_it, που εκπροσωπεί την Ελλάδα αποστέλλει κάθε χρόνο τις 10 καλύτερες συμμετοχές του. Το ίδιο κάνουν και τα άλλα 9 φεστιβάλ εκπροσωπώντας το καθένα τη χώρα του. Η τοπική κριτική επιτροπή των HKIMFF, επιλέγει ποια ταινία θα εκπροσωπήσει κάθε χώρα και δίνει το εισιτήριο στον σκηνοθέτη της να ταξιδέψει μέχρι το Χονγκ Κονγκ. Εκεί ο ίδιος μπορεί να διεκδικήσει ένα από τα μεγάλα βραβεία, να συναντήσει συναδέλφους του από όλο τον κόσμο καθώς και εκπροσώπους διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου.

Στη συνέχεια, στο πρώτο βίντεο παρακολουθούμε σκηνές από την ταινία "Last Minute" και στο δεύτερο τρέιλερ από το animation "1,2 Million Children".

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση