GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εξηγήσεις του Χρήστου Μάτη...

Ο Χρήστος Μάτης δίνει εξηγήσεις για τις αποφάσεις του. Αναφέρει γιατί επέλεξε να συστρατευθεί στο πλευρό του Σταύρου Καλαφάτη με την παρά...

Ο Χρήστος Μάτης δίνει εξηγήσεις για τις αποφάσεις του. Αναφέρει γιατί επέλεξε να συστρατευθεί στο πλευρό του Σταύρου Καλαφάτη με την παράταξη "Εντάξει" και γιατί αποσύρθηκε από την προσπάθεια συμμετοχής στις εκλογές με αυτόνομο συνδυασμό.
"Η απόφασή μου να αποδεχτώ την πρόσκληση του Σταύρου Καλαφάτη στην προσπάθεια να αλλάξει η διοίκηση του δήμου ήταν για μένα μία δύσκολη επιλογή, έπειτα από την απόσυρση της προσπάθειας συμμετοχής στις εκλογές με αυτόνομο συνδυασμό.
Θέλω να υπενθυμίσω ότι η προσπάθειά μας έτυχε μιας λυσσαλέας αντιπαλότητας από γνωστά κέντρα διαπλοκής.
Εντελώς τυχαία, δε μας ενέτασσαν σε καμία από τις πρώιμες δημοσκοπήσεις που εντελώς τυχαία εμφάνιζαν τον απερχόμενο δήμαρχο ...να μην "απειλείται".
Εντελώς τυχαία, γνωστά μέσα ενημέρωσης αντικαθιστούσαν τα άρθρα που μας είχαν τα ίδια ζητήσει, με διαφημίσεις. Συγκεκριμένες διαφημίσεις.
Εντελώς τυχαία, σε 4 μήνες το 2014 είχα μόλις μία πρόσκληση στο TV100.
Εντελώς τυχαία, ο κ.Μπουτάρης πρώτα παραδεχόταν όλα όσα είχα καταγγείλει και μετά απειλούσε με μηνύσεις. Για να μη συνεχίσω.
Θα του κόβουμε κάθε κεφάλι που βγάζει, όπως της Λερναίας Ύδρας, είπε μεγαλόσχημος της διοίκησης.
Όλα αυτά είχαν ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Να αυξήσουν δραματικά το κόστος της προεκλογικής μας παρουσίας, σε επίπεδα που δε μπορούσαμε να καλύψουμε, γιατί όλη η χρηματοδότησή μας ήταν εξ ιδίων πόρων.
Το ερώτημα που είχα μπροστά μου ήταν αν μπορούσα να μείνω παρατηρητής στη διαρκή και αδιαφανή εύνοια της δημοτικής αρχής για την επέκταση συγκεκριμένων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στη Θεσσαλονίκη.
Στις επικείμενες εκλογές ο Σταύρος Καλαφάτης προσπαθεί να εκφράσει πολιτικά τον κοινωνικό χώρο, ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια συμμερίστηκε την κριτική μου στη διοίκηση και αγκάλιασε την προσπάθειά μου.
Ήταν οι λίγοι σύμμαχοι που είχα, όταν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, που σήμερα σηκώνουν τη σημαία της κριτικής, με αποδοκίμαζαν δημόσια, επειδή έκανα κριτική στη διοίκηση ή χρησιμοποιούσαν το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, παρακαλώντας συγχρόνως τον δήμαρχο να τους κάνει μικροεξυπηρετήσεις και προτείνοντας στο κόμμα τους να είναι ο επίσημος υποψήφιός τους για τις εκλογές.
Η συμπόρευση με τον Σταύρο Καλαφάτη ήταν για μένα ο μοναδικός δρόμος, για να αποτραπεί η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα μεγάλο παιχνίδι "monopoly", με εισαγόμενους παίκτες.
Ο Σταύρος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, που πιστεύει στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη διαφάνεια και στο μέλλον που όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε για την πόλη.
Τις αποφάσεις για την πόλη μας θα τις παίρνουμε εμείς κι όχι τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στην Αθήνα.
Τους κανόνες για την πόλη μας θα τους βάζουμε εμείς με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες και όχι δήθεν ελιτιστικές ομάδες, την ώρα που πίνουν το βραδινό ποτό τους στα μπαράκια.
Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι το ποιος αποφασίζει γι' αυτήν την πόλη. Και η απάντηση είναι δέσμευση: Μόνο οι πολίτες της!

ΥΓ: Θέλω να ευχαριστήσω τα δύο κόμματα που μου πρότειναν να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο τους στο Ευρωκοινοβούλιο και τους 4 περιφερειακούς συνδυασμούς που μου έκαναν την τιμή να μου προτείνουν να συμμετέχω. Δεν είμαι μετακινούμενος. Δεν με ενδιαφέρει η εκλογή, βέβαιη η μη. Με ενδιαφέρουν μόνο τα κοινά του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Παναγιώτη Αβραμόπουλο για τη δημόσια πρόσκληση του να ενταχθώ στην Πρωτοβουλία και όλους τους άλλους συνδυασμούς που μου έκαναν την τιμή να μου κάνουν σχετικές προτάσεις".

*Ο Χρήστος Μάτης είναι δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Εντάξει" του Σταύρου Καλαφάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση