GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η… ΕΣΗΕΑ

του Νίκου Ρούσση. Το είδαμε κι’ αυτό… Σήμερα, που έχει χαθεί όχι μόνον το μέτρο αλλά και το υποδεκάμετρο, στην πολιτική, στην...



του Νίκου Ρούσση.

Το είδαμε κι’ αυτό… Σήμερα, που έχει χαθεί όχι μόνον το μέτρο αλλά και το υποδεκάμετρο, στην πολιτική, στην δημοσιογραφία, στην πνευματική «κοινότητα» και στην οικονομία, όπου η αύξηση του χρέους «βαπτίζεται» …
πλεόνασμα, ωρίμασαν, φαίνεται, οι συνθήκες για να μετεξελιχθεί το πάλαι ποτέ ένδοξο σωματείο των δημοσιογράφων, σ’ ένα είδος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με βάση τα νέα «ηθη» που εισήγαγε προχθές η γαλάζια και καθάρια διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, μπορεί πλέον ο κάθε εκδότης ή μιντιάρχης, νεόκοπος, παλιά καραβάνα ή της αρπαχτής, που χρωστάει του κόσμου τα μηνιάτικα στον κόσμο που εξακολουθεί να του δουλεύει «αόκνως», να πηγαίνει στο σωματείο των δημοσιογράφων και να καταθέτει μία επιταγή, ως εγγύηση για την πληρωμή έναντι των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

Προκειμένου βέβαια να επιτύχει αναστολή της εξαγγελθείσας, εν χορδαίς και οργάνοις, απεργιακής κινητοποίησης, μέσα στο Σαββατοκύριακο (όπου είναι πολλά τα λεφτά από τις πωλήσεις), στο μέσον του οποίου προΐσταται.

Πώς δηλαδή πήγαιναν παλαιότερα ορισμένοι ψυλλιασμένοι νεοέλληνες, που δεν ήθελαν να πληρώσουν το χαράτσι της Δημόσιας Τηλεόρασης στον λογαριασμό της ΔΕΗ και κατέθεταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μόνο το ποσό που όφειλαν για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος?

Ετσι, ακριβώς, θα μπορούν να κάνουν και στο μέλλον οι «εκδότες και οι μιντιάρχες», που έχουν αφήσει τους δημοσιογράφους απλήρωτους και σφυρίζουν αδιάφορα, γράφοντας μάλιστα, και περισπούδαστα πρωτοσέλιδα άρθρα για την αναγκαιότητα αναθεώρησης του …Συντάγματος.

Θα αρκεί, λοιπόν, μία επιταγή, που ενδέχεται να είναι και «πέτσινη», για να …αναστείλουν οι «ηγέτες» του δημοσιογραφικού κλάδου, τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις σε μία εφημερίδα ή σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι.

Μία επιταγή, την οποία θα φυλάνε μέχρι την ημερομηνία λήξεως, ως κόρη οφθαλμού, στα χρηματοκιβώτια της Ενωσης και μετά θα την… ξαναδίνουν στον «εκδότη» ή τον μιντιάρχη, να την εξαργυρώσει και να πληρώσει …έναντι τον κόσμο που τραβάει το κουπί, για να προχωράει η δική του γαλέρα.

Με την νέα αυτή μέθοδο, οι κακοπληρωτές και τζαμπατζήδες «εκδότες» και «μιντιάρχες», γλυτώνουν από χαρακτηρισμούς του τύπου «ξεφτύλας», «τσικιρικιτζής» ή » μπαταχτζής» ενώ, η ΕΣΗΕΑ, ως ένα νέου τύπου Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων των Δημοσιογράφων, θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι, εκπληρώνει στο ακέραιο τον παρεμβατικό της ρόλο, για την προστασία των συμφερόντων των μελών της.

Ελπίζω ότι το επόμενο βήμα συμβιβασμού, μεταξύ ΕΣΗΕΑ και «εκδοτών», θα είναι η κατάθεση επιταγής, με χρόνο εξόφλησης των δεδουλευμένων των δημοσιογράφων το …2020 και η ματαίωση κάθε απεργιακής κινητοποίησης ή διεκδίκησης, μέχρι την αποφράδα αυτή ημέρα, όπου θα διώξουν την Ελλάδα με τις κλωτσιές από τις …αγορές!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση