GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεβαν κοσμήματα και τα πωλούσαν σε ενεχυροδανειστήρια

Σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια σε Αττική, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Λάρισα, Κρήτη, Γρεβενά κ.α. είχε διαπράξει σπείρα που  αποτελούνταν α...



Σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια σε Αττική, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Λάρισα, Κρήτη, Γρεβενά κ.α. είχε διαπράξει σπείρα που  αποτελούνταν από 9 τουλάχιστον άτομα, η οποία εξαρθρώθηκε από το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί από τις 27 Μαρτίου τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 28 και 51 ετών και ένας 46χρονος Έλληνας.

Οι ανωτέρω το πρωί της ίδιας μέρας είχαν διαπράξει δύο διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια σε δύο χωριά της Λάρισας. Σημειώνεται ότι τα μέλη της σπείρας εισέρχονταν σε ενεχυροδανειστήριο για να διαθέσουν προς πώληση τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με άλλους πέντε υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22 έως 37 ετών, είχαν συστήσει τα τελευταία δύο χρόνια εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξει-κλοπές σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντόπιζαν σπίτια στην επαρχία και στην Αττική, ένας από αυτούς αναλάμβανε το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ οι υπόλοιποι παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τις πόρτες εισόδου, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, τα οποία διέθεταν άμεσα προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Με στόχο να μην εντοπιστούν, χρησιμοποιούσαν κάθε φορά διαφορετικά αυτοκίνητα, τα οποία νοίκιαζαν με αληθινά ή ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας από εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων στην Αθήνα.

Αρχηγικό ρόλο στην ομάδα είχε ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, ενώ μετά τη σύλληψή του στις 24-1-2014 από αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ., αρχηγικό ρόλο ανέλαβαν οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 23 και 28 ετών.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι η σπείρα είχε διαπράξει ένδεκα διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές σε Αττική, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Λάρισα, Κρήτη, Γρεβενά, Χίο, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πέντε (5) διαβατήρια των ελληνικών αρχών.
• Ένα (1) πλαστό διαβατήριο αλβανικών αρχών.
• Μία (1) πλαστή άδεια ικανότητα οδήγησης αλβανικών αρχών.
• Διάφορα κινητά τηλέφωνα.
• Πλήθος κλοπιμαίων.
• Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
• Το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση