GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία προ ευρωεκλογών

Μεγάλη πτώση του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, παγιωμένο προβάδισμα του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος και το Κίνημα Πέντ...


Μεγάλη πτώση του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, παγιωμένο προβάδισμα του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος και το Κίνημα Πέντε Αστέρων να παραμένει στη δεύτερη θέση: αυτό είναι το πολιτικό σκηνικό ενόψει των ευρωεκλογών, όπως το αποτυπώνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ixe”.
Το 30,5% εξ όσων ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση αυτή απάντησε πως προτίθεται να ψηφίσει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει 25,3%. Το Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο 20,8%.
Δυο μικρότερες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μοιάζουν να μπορούν να εκλέξουν ευρωβουλευτές είναι η Λέγκα του Βορρά με ποσοστό 5,8% και το ψηφοδέλτιο «η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» με 4,9%, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το κατώτατο όριο ψήφων που πρέπει να εξασφαλίσουν τα κόμματα για να εισέλθουν στο Ευρωκοινοβούλιο είναι 4%.
Σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών, βάσει της έρευνας του Ixe”, το 36,7% του στατιστικού δείγματος θα ψήφιζε την κεντροαριστερή συμμαχία, το 33,4% την κεντροδεξιά και το 24,6% το M5S.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση