GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξυπνοι δημότες με καινοτόμο "πρώτο πολίτη"

Από τον Κων/νο Σ. Μαργαρίτη. Δημοσιογράφο. Ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρει...

Από τον Κων/νο Σ. Μαργαρίτη.
Δημοσιογράφο.

Ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Όλοι φόρεσαν τα χαμόγελα της επιτυχίας και τους το εύχομαι ολόψυχα! Έχω μεγάλη απορία αν γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα των πόλεων τους και κυρίως αν έχουν λύσεις άμεσες και υλοποιήσιμες που θα κάνουν τις ζωές των πολιτών πιο εύκολες και πιο ανθρώπινες.
Οι δήμαρχοι οφείλουν να είναι αποτελεσματικοί στον προσδιορισμό της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης που είναι κατά κανόνα δυσμενής, ώστε να είναι δυνατή η εκπόνηση προγράμματος άμεσης εξυγίανσης με τις κατάλληλες ενέργειες (π.χ. αναδιάρθρωση δανειακών υποχρεώσεων) και στη συνέχεια η εύρυθμη χρηματοοικονομική λειτουργία τους (αξιόπιστος προϋπολογισμός κ.α.). Έτσι, θα είναι δυνατή η κατάρτιση υλοποιήσιμου επενδυτικού προγράμματος, βασικού εργαλείου για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση νέων πόρων και η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
Οι ενέργειες τους να αποσκοπούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των κτιρίων. Η παρακολούθηση του ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων και η εγκατάσταση αυτοματοποιημένων διαδικασιών λειτουργίας επιφέρουν σήμερα σημαντική εξοικονόμηση, όπως και οι κατάλληλες εγκαταστάσεις στα κτίρια.

Η διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης είναι υψίστης προτεραιότητας. Εδώ ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης, με τις κατάλληλες ενέργειες, θα συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας.
Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι το πεδίο όπου μέχρι τώρα έχουν γίνει τα λιγότερα, καθώς οι πρωτοβουλίες εξαντλούνται στα τραπεζοκαθίσματα, στα μπαρ ή στους αυστηρούς ελέγχους υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη λειτουργία των καταστημάτων. Είναι το πεδίο όπου επιβάλλεται οι «πρώτοι πολίτες» να βρουν έξυπνες και καινοτόμες λύσεις. Οι επιχειρήσεις της πόλης έχουν μαραζώσει και η ανεργία στη Θεσσαλονίκη έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Ο δήμαρχος να είναι ένθερμος υποστηρικτής των επιχειρηματιών, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, κι όχι το βαρίδιο τους!!
Η σύλληψη και υλοποίηση έργων πνοής, δηλαδή μεγάλων έργων υποδομής, όπως το Μετρό η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει, των οποίων η προεργασία και εκτέλεση γίνεται από κρατικούς φορείς με πόρους εθνικούς και ευρωπαϊκούς, είναι έμμεσα αρμοδιότητα των δημάρχων αφού αυτοί οφείλουν να τα οραματισθούν και να ασκήσουν πίεση για την υλοποίησή τους. Πόσο εφικτό είναι κομματικά στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης, που αναλαμβάνουν τέτοια αξιώματα να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν τη ποιότητα ζωής των δημοτών τους; Οι πόλεις υπολειτουργούν και οι πολίτες αισθάνονται παραγκωνισμένοι και αηδιασμένοι.

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα θα οδηγηθούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα απουσιάζει ο ρεαλισμός και θα δίνει τη θέση του στη παροχολογία και στη μακέτα.
Γίνεται λοιπόν φανερό από τα γραφόμενα ότι τα πρόσωπα που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας μια ατζέντα που καλύπτει τα προαναφερόμενα οφείλουν να είναι προσωπικότητες κύρους. Με εμπειρία και γνώση στα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με πολλά προσόντα. Με αδιαμφισβήτητη επαγγελματική καταξίωση. Με όραμα και πίστη στην υλοποίησή του έργου τους και όχι με κομματικά ένσημα!
Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αυτούς που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής .Έξω από συναισθηματισμούς και πολιτικές πιέσεις να στείλουν μήνυμα ηχηρό με την ανάδειξη των άξιων και ικανών!!
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει αλώβητη από το κομματικό μαγείρεμα για τη προώθηση των μετρίων και των ανεπάγγελτων.

1 σχόλιο

  1. Ο Πάοκ, μετά τα όσα συνέβησαν στη Τούμπα, πληρώνει τη μετακίνηση των 20.000 οπαδών του στην Αθήνα το άλλο Σάββατο.

    Το ερώτημα είναι αν θα πληρώσει και τις ενδεχόμενες ζημιές στο ΟΑΚΑ, σε τρένα, αεροπλάνα, πούλμαν,σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, που θα προκαλέσουν οι οπαδοί του.

    Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι δεν θα πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης τις καταστροφές στο ΟΑΚΑ ; Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι δεν θα υποστούν κλοπές, λεηλασίες τα καταστήματα επί της ΕΘνικής οδού ; Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι θα ελεγχθεί αυτός ο όχλος φανατισμένων, ώστε να μην περάσουν καπνογόνα και φωτοβολίδες, όπως έκαναν ανεξέλεγκτα στο γήπεδό τους, και ριχθούν ξανά εναντίον των αντιπάλων παιχτών και οπαδών ; Είναι δυνατόν η Ελλ. Αστυνομία να ελέγξει τόσους αφιονισμένους οπαδούς μέσα σε 2-3 ώρες ; Δηλαδή, έκαναν όλα αυτά τα αίσχη στο γήπεδό τους ( αναπνέοντας τόνους δηλητηριώδη αέρια ) και το Κράτος τους επιτρέπει να μετακινηθούν, προκαλώντας καταστροφές σε καταστήματα στην Εθνική οδό ή στην Αθήνα ; Ποιος θα ανοίξει το κατάστημά του, στην Εθνική οδό,το άλλο Σάββατο ; Που θα φάνε και θα βρουν νερό τόσοι αφιονισμένοι οπαδοί ; Ποιο τουριστικό γραφείο θα εμπιστευτεί τα πούλμαν του σε αυτούς ; Η Ελληνική Πολιτεία θα δώσει τέλος στο άγος των μετακινήσεων και των μαζικών καταστροφών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση