GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητά συγχώρεση για τους παιδόφιλους ιερείς

Συγχώρεση για την ανεπανόρθωτη βλάβη που προκάλεσαν μέλη του κλήρου σε μικρά παιδιά που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ζήτησε ο Πάπας Φραγ...


Συγχώρεση για την ανεπανόρθωτη βλάβη που προκάλεσαν μέλη του κλήρου σε μικρά παιδιά που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Σε ομιλία του που δημοσιεύτηκε στο ραδιόφωνο του Βατικανού, χαρακτήρισε την κακοποίηση «ηθική βλάβη για την οποία είναι υπεύθυνοι άνθρωποι της εκκλησίας» και σημείωσε ότι για αυτές τις πράξεις θα υπάρξουν κυρώσεις.
Στη δήλωσή του ο Πάπας ανέφερε πως «ζητώ προσωπικά συγχώρεση για την βλάβη που προκάλεσαν κληρικοί έχοντας κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά». Επίσης, τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων της εκκλησίας που κακοποίησαν ανήλικά παιδιά είναι «σχετικά μεγάλος», ωστόσο όπως είπε «δεν μπορούν να συγκριθούν με τον αριθμό όλων των κληρικών».
«Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, ούτε και στις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Τον περασμένο μήνα, ο Ποντίφικας υπεραμύνθηκε τις προσπάθειες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σχετικά με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Πάπας Φραγκίσκος δημιούργησε πέρυσι μία επιτροπή η οποία ανέλαβε να παρέχει βοήθεια στα θύματα των κληρικών, ωστόσο κατηγορήθηκε από Καθολικούς ότι με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά παραδέχθηκε το εύρος της βλάβης που προκάλεσαν οι παιδόφιλοι.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση