GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και η ευαισθητοποίηση του δημοκρατικού μαθητικού συνδικαλισμού

του Χρύση Μιχαηλίδη Σε μια εποχή που η καταπάτηση ( άμεση ή έμμεση) των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ...



του Χρύση Μιχαηλίδη

Σε μια εποχή που η καταπάτηση ( άμεση ή έμμεση) των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή αναστολή από κάθε μορφή εξουσίας, ευρίσκεται στο απόγειό της, η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και δη των νέων αποτελεί μια ΕΛΠΙΔΑ για ένα κόσμο καλύτερο.

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία ξεπερνά κατά πολύ τη γνώση του μέσου πολίτη και κατ’επέκταση η χρήση της τεχνολογίας ή οποιασδήποτε ειδικής τεχνογνωσίας στη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γίνεται δύσκολα διακριτή και περνά απαρατήρητη π.χ. στο τραπεζικό σύστημα.

Γι΄ αυτό, πρώτα η κατανόηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακολούθως η ΓΝΩΣΗ των τρόπων και των μέσων προάσπισής τους, αλλά πάνω απ’όλα η διάθεση για αγώνα υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρίως από τους κάθε εκλεγμένους ηγέτες ( π.χ. μαθητικός Συνδικαλισμός και άλλους) αποτελούν την βασική ελπίδα κάθε ανθρώπου, για πρόοδο και για μια πορεία για ένα πιο ανθρώπινο πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση σε τέτοια θέματα και απαιτεί από τις Εθνικές Κυβερνήσεις να κάνουν ότι πρέπει ώστε να προωθηθούν όλες οι διαδικασίες υπεράσπισης και στήριξης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εθνικό επίπεδο. Βέβαια εδώ έχει πλέον φανεί καθαρά ότι οι Εθνικές κυβερνήσεις δεν υπακούσουν σε απλές και μη υποχρεωτικές οδηγίες από την Ε.Ε. Η προάσπιση των Α.Δ. πρέπει να γίνεται από τα κεντρικά όργανα Ε.Ε. και όχι να εξαντλήται στις ατέρμονες δικονομικές διαδικασίες στο εθνικό επίπεδο.

Εκεί που το Κράτος αδυνατεί ή αδιαφορεί, η ευθύνη περνά στον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ στον άνθρωπο που είναι ευαισθητοποιημένος και πιστεύει, ότι τα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελούν την βάση της ίδιας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ίδιας της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και οποιαδήποτε καταπίεση η παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι τίποτα άλλο από τα προεόρτια μιας ολοκληρωτικής καταπίεσης, μιας ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση