GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσλήψεις και πρόσθετη χρηματοδότηση ζητούν οι Πρυτάνεις

Δεκατρία ψηφίσματα εξέδωσε η 75η Σύνοδος των Πρυτάνεων, η οποία ολοκληρώθηκε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας...


Δεκατρία ψηφίσματα εξέδωσε η 75η Σύνοδος των Πρυτάνεων, η οποία ολοκληρώθηκε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή, σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων επισημαίνει ότι «είναι πλέον επιτακτικό πριν τα Πανεπιστήμια χάσουν πολύτιμο δυναμικό τους, η Σύνοδος καλεί το Υπουργείο να τηρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του για την αναδιάρθρωση του προσωπικού. Επισημαίνει δε τις εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες που θα είχε στα Ιδρύματα η μη τήρηση των δεσμεύσεων αυτών».
Με αφορμή περιστατικά διατάραξης της ομαλής λειτουργίας πολλών Ιδρυμάτων, καλεί το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο φύλαξης και ασφάλειας, ενταγμένο στους Οργανισμούς των Πανεπιστημίων.

Η Σύνοδος προτίθεται να συνεργαστεί με την ΑΔΙΠ στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης γνώσης από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την ανάδειξη των συστηματικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την ανεπαρκή, σε σχέση με όλες τις ευρωπαϊκές πρακτικές, αυτονομία των Ελληνικών Πανεπιστημίων, την έλλειψη Προσωπικού και τον αυξημένο αριθμό εισακτέων.
Λόγω του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού εισακτέων φοιτητών, θεωρεί ότι προϋπόθεση αποτελεί η πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού, που έως και σήμερα δεν είναι εφικτή, καθώς και η πρόσθετη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων ώστε να δύνανται να καλύψουν τις εκτεταμένες διδακτικές τους ανάγκες.
Για τους λιμνάζοντες φοιτητές, η Σύνοδος επισημαίνει ότι απαιτείται ειδική μέριμνα για τους φοιτητές που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να δοθεί εύλογος αριθμός εξεταστικών περιόδων. Συμφωνεί δε με την αναγκαιότητα διευθέτησης του ζητήματος όσον αφορά στους φοιτητές που για πολλά έτη έχουν αποδεδειγμένα εγκαταλείψει τις σπουδές τους.
Η Σύνοδος, τέλος, ενέκρινε την υπογραφή μνημονίων στρατηγικής συνεργασίας με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Γερμανικών Πανεπιστημίων και τη Σύνοδο Πρυτάνεων των Γαλλικών Πανεπιστημίων με στόχο τη διεύρυνση της εξωστρέφειας των Ελληνικών Πανεπιστημίων, τη σύναψη νέων διμερών συνεργασιών και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την λειτουργία
των Ιδρυμάτων.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση