Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Α. Λοβέρδος: Δεν εκθρέψαμε τύπους που έκαναν συνωμοσίες εις βάρος της δημοκρατίας

Share it:


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό... BHMAFM και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Τάκη, παραχώρησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα μιλώντας εκ μέρους και της «Ελιάς», αρχικά απάντησε στην ερώτηση αν η επιτυχία της εξόδου της χώρας στην αγορές σκεπάζεται από την υπόθεση με το βίντεο με τον πρώην Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Π. Μπαλτάκο και τη συνομιλία του με το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Η. Κασιδάρη τονίζοντας: «Το μεγάλο γεγονός παραμένει η έξοδος της χώρας στις αγορές. Δεν έχει σκεπαστεί από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και τις σχετικές αποκαλύψεις. Ο λαός έχει ματώσει τέσσερα χρόνια. Βλέπει ο ελληνικός λαός ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Δεν μπορούμε να θεωρούμε οτιδήποτε άλλο πιο σημαντικό. Αποκαλύφθηκαν με το βίντεο τραγικές συνομιλίες. Υπήρξε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Το είπα στη Βουλή ότι αυτό δεν φτάνει. Θα πρέπει να υπάρξει τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου θα δοθούν εξηγήσεις. Μέχρι τότε κάθε πρόταση για παραίτηση ενός, δύο Υπουργών της Κυβέρνησης θεωρώ ότι δεν στέκει, ότι δεν είναι σοβαρή πολιτική ενέργεια. Το πολιτικό σύστημα επέδειξε ωριμότητα. Πάνω από όλα η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε σωστά τους τόνους στην υπόθεση αυτή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης νομίζω ότι δεν ξεπέρασαν τα όρια. Εκτιμώ ότι εν τέλει το πολιτικό σύστημα στάθηκε σωστά, προς ώρας».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΥΠ, που ενδεχομένως να εμπλέκονται σε παρακολουθήσεις συνομιλιών, απάντησε: «Δεν μπορώ να ξέρω και δεν τοποθετούμαι. Θεωρώ ότι οφείλω να αποκλείσω την οποιαδήποτε αποκάλυψη που να εμπλέκει τον Πρωθυπουργό. Σας λέω ότι η δική σκέψη μου είναι οτιδήποτε τέτοιο δεν αφορά τον Πρωθυπουργό και κανέναν Πρωθυπουργό της Ελλάδας μέχρι τώρα».

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας για την πορεία σταθερότητας της χώρας τόνισε: «Ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνους τους συναδέλφους από το ΠΑΣΟΚ που τραβούν διαχωριστικές γραμμές με εκείνους της δεξιάς σε θέματα δημοκρατίας. Όσο χρόνια ήταν η παράταξή μας στην Κυβέρνηση, μπορεί να πει κανείς ότι κάναμε λάθη, ότι υπήρξαν και κάποιοι κατεργαρέοι, αλλά ποτέ, μα ποτέ δεν ήμασταν παράταξη που εξέθρεψε τύπους στο εσωτερικό της που έκαναν συνωμοσίες σε βάρος της δημοκρατίας. Αυτό το έχουμε περηφάνια. Όπου υπάρχουν θύλακες ακροδεξιάς και φασισμού πρέπει να εξοβελιστούν από τον χώρο των δημοκρατικών κομμάτων, του κράτους και της Κυβέρνησης. Έχουμε αποδείξει με τον κ. Αηδόνη ότι μας ενδιαφέρει η Κυβερνητική σταθερότητα. Αυτό στην τραγική συγκυρία βοηθάει τη σταθερότητα της χώρας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι καταργείται το δικαίωμά μας στη κριτική. Εγώ ζήτησα την παραίτηση του κ. Χατζηδάκη λόγω ανεπάρκειας σε αναπτυξιακά θέματα και κακών παρεμβάσεων. Καταψηφίσαμε τον υπερβολικά μεγάλο φόρο ακίνητης περιουσίας, τον Προϋπολογισμό του 2014, διότι δεν είχε ορατές τις αναπτυξιακές πολιτικές. Θα κρατήσουμε και στη συνέχεια αυτή τη στάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τη χώρα να χτυπήσει στα βράχια σε μεγάλες και καθοριστικές στιγμές για τη δημοκρατική πορεία και την πορεία σταθερότητας της Κυβέρνησης και του τόπου. Θα κρίνουμε κατά περίπτωση και κατά περίσταση. Όπου τίθεται ζήτημα κριτικής για αντιαναπτυξιακές πολιτικές, για υπερφορολόγηση, για μεταφορά στις πλάτες του λαού αναπτυξιακών ανεπαρκειών της Κυβέρνησης τότε δεν θα ψηφίσουμε τα προϊόντα αυτής της αδεξιότητας, των καθυστερήσεων και της γραφειοκρατικής λογικής της κυβερνητικής πολιτικής. Όταν όμως, από μία ψηφοφορία κρέμεται η τύχη της χώρας, θα πω κάτι πολύ συγκεκριμένο. Έχουμε πεντάμηνη τουριστική περίοδο μπροστά. Το 20% του ελληνικού λαού ζει από τον τουρισμό Δεν έχω δικαίωμα ως πολιτικός να χαλάσω την ήρεμη πορεία αυτό το πεντάμηνο. Δεν θα είμαστε παράγοντες αποσταθεροποίησης. Τώρα που είμαστε στην Ελιά με το ΠΑΣΟΚ και με πέντε ακόμα κινήσεις θα συντονιζόμαστε, θα συντονιζόμαστε με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος στην ερώτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή του και του κ. Αηδόνη στο Κυβερνητικό σχήμα μετά τις Ευρωκλογές, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν μπορώ να δώσω απάντηση από τώρα, διότι μεσολαβούν οι ευρωεκλογές. Ο λαός στις εκλογές δεν στέλνει μηνύματα, παίρνει αποφάσεις. Λόγου χάρη μπορεί ο λαός να θέσει σε κατάσταση δυσαρμονίας τον εαυτό του με την σύνθεση της βουλής. Η λαϊκή κυριαρχία εκφράζεται στις 25 Μάιου και δεν μπορεί κανείς να προδικάσει την κρίση της. Αυτή η συζήτηση μπορεί να μην έχει κανένα νόημα εκείνο το βράδυ. Αν, όμως, τα πράγματα από τον λαό δεν οδηγηθούν σε ανατροπή της σημερινής κατάστασης, τότε δεν ξέρω. Πάλι δεν μπορώ να απαντήσω, διότι υπάρχουν προαπαιτούμενα. Θα υπάρξει εθνικό προσκλητήριο προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και προς το ΣΥΡΙΖΑ; Να βάλουμε όλοι πλάτη για να προχωρήσει η χώρα σε καλύτερους δρόμους τώρα που φαίνεται ότι ξεπερνιέται η κρίση με τις θυσίες του λαού; Το περιβάλλον το πολιτικό δεν είναι καθαρό ως προς αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει και καθαρή θέση από την μεριά μου. Κύριε Τάκη δεν θα με αφορούσε μία προσωπική πρόταση. Έχω γίνει Υπουργός. Δεν έχω καμία, μα καμία ματαιοδοξία. Κάτι που θα με αφορούσε προσωπικά θα μου ήταν τελείως αδιάφορο. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι με την προϋπόθεση του εκλογικού αποτελέσματος, που θα το επιτρέπει και δεύτερον υπό την προϋπόθεση ενός εθνικού προσκλητηρίου, όλοι θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες. μας Αν αυτά δεν υπάρξουν αυτή η συζήτηση δεν θα έχει νόημα. Όταν μιλάει ο ελληνικός λαός λοβιτούρες αυτού του επιπέδου δεν χωρούν».
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

  1. Σοκ με τις φορολογικές δηλώσεις. Με την κατάργηση του αφορολογήτου και των φοροαπαλλαγών, οι φόροι εκτοξεύονται σε όλες τις οικογένειες. Ακόμα και άνεργοι και φοιτητές θεωρούνται ... εισοδηματίες με τα τεκμήρια Στουρνάρα- Βενιζέλου και πληρώνουν φόρους, ενώ οι οικογένειές τους χάνουν τα επιδόματα για παιδιά. Ακόμα και οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται διπλά. Και δεν έχουμε δει ακόμα το νέο φόρο ακινήτων που θα έχει και οικόπεδα- αγροτεμάχια. Όσοι έχουν πάει στο λογιστή τους κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

    Γι' αυτό η απάντηση πρέπει να είναι ηχηρή στις κάλπες. Η αποχή,το λευκό ή το άκυρο τους βοηθά να συνεχίσουν τη φορομπηχτική πολιτική τους. Κάθε ψήφος σε υποψηφίους της ΝΔ και του Πασοκ ( Ελιάς ) σημαίνει ότι οι φόροι θα συνεχιστούν και η φοροληστεία θα συνεχιστεί, σε εισοδήματα, ακίνητα και καταθέσεις.

    Οι άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνάνε από ΝΔ και Ελιά έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο με τα διάφορα γεγονότα μέσα στη Βουλή ( ύβρεις Βενιζέλου και ψήφιση πολυνομοσχεδίου 800 σελίδων )και εκτός Βουλής. Αυτοί είναι που μας έφεραν σε αυτό το χάλι από το 1981 και μας φτωχοποίησαν. Τώρα ψάχνουν δεκανίκια, εξαγοράζοντας ψήφους με ψίχουλα του δήθεν πλεονάσματος, με κόμματα- δεκανίκια ( Ποτάμι, Δημαρ, Λαος ). Αυτή τη φορά δεν θα ξεγελαστούμε. Αρκετά μας κοροίδεψαν και μας εξαπάτησαν. Μαύρο σε ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, Δημάρ, Λάος και στους υποψηφίους τους σε δημοτικές και περιφερειακές. Ας γκρεμίσουμε το κομματικό κράτος στους δήμους και στις περιφέρειες, που στηρίζει τα παρασιτικά κόμματα της χρεοκοπίας και του μνημονίου. Έχουν "ξεσκιστεί" με έργα τους τελευταίους μήνες, για να ξεγελάσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Ψηφίστε ανεξάρτητους υποψήφιους ( και όχι ψευτοανεξάρτητους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ )ή άλλων κομμάτων. Στείλτε ηχηρό μήνυμα ότι δεν αντέχουμε άλλους φόρους και άλλη υποβάθμιση στις παροχές του κράτους ! Μαυρίστε τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση