GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατρίδα ή Θάνατος; Το επόμενο αύριο

Ο ιστορικός λόγος του Τσε Γκεβάρα στα Ηνωμένα Έθνη το 1964. Πατρίδα ή Θάνατος. Patria o muerte. Κατ' αντιστοιχία με τους ε...



Ο ιστορικός λόγος του Τσε Γκεβάρα στα Ηνωμένα Έθνη το 1964. Πατρίδα ή Θάνατος. Patria o muerte.
Κατ' αντιστοιχία με τους επαναστάτες ακροδεξιούς του γλυκού νερού της Ουκρανίας που θα τους πάρουνε τη χώρα οι Ρώσσοι σε μία νύχτα χωρίς καμία τουφεκιά. Κοινώς τότε οι ΗΠΑ θέλησαν την Κούβα μα δεν τη είχαν. Τώρα οι Ρώσσοι θέλησαν την Ουκρανία και την διασπούν. Το δομικό συστατικό που κάνει τη διαφορά είναι το υλικό της επανάστασης. Στην Κούβα το πίστευαν γιατί οι πιο πολλοί είχαν θέσει τα αξιώματα υπέρ άνω εαυτού, ενώ στην Ουκρανία αποδεικνύονται ψοφοδεείς αξιωμάτων με ακροδεξιά και ναζιστική προέλευση (πληθώρα τα βίντεο με ναζιστικούς χαιρετισμούς) στερούμενοι οράματος που θα οπλίσει τον ουκρανικό λαό.

Τί θα συμβεί στην Ελλάδα αν υπάρξει ένταση με τα άκρα. Βάλτε τη λογική, τις ισορροπίες, τη μειονότητα πλησίον των εξ ανατολάς συνόρων και συνθέστε το μωσαϊκό. Είναι ένας γρίφος. Δεν αγνοώ ότι οι προθέσεις μπορεί να είναι και αγαθές, όμως τα συστατικά….
Ο Τσε είπε πατρίδα ή θάνατος, μεταφράζοντας κατ’ εμέ ότι δεν υπάρχει αριστερός και δεξιός πατριώτης. Πατριώτης είναι όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για ειρήνη, ευημερία, συνύπαρξη και νοιαζόμαστε για το γείτονά μας, γιατί είναι αυτού τα χνώτα που ανασαίνουμε. Γιατί αν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, τότε θα ρθει να πάρει τη δικιά μας για να ζήσει. Πατριώτης σημαίνει να είσαι μπροστά από την εποχή σου και να προετοιμάζεις τη νέα γενιά όχι στο παρελθόν του μίσους, αλλά έχων ως θεμέλιο αυτό στο μέλλον. Πατριώτης σημαίνει να επιζητάς ο,τιδήποτε καινοτόμο το οποίο θα έρχεται ως ένα σύγχρονο μυστικό του Προμηθέα, για να σου αποκαλύπτει ξανά το μυστικό της ενέργειας, για την οποία έχουν διαλυθεί οι μισές φυλές και κράτη της ΑφρΑσίας και τώρα συγκλίνουν προς τα εμάς.

Τώρα αν πετύχανε τα οράματά του Τσε, κάποιοι λένε όχι κάποιοι λένε ναι. Το συμπέρασμα δικό σας.
Όμως, η εποχή του ψυχρού πολέμου δεν μπορεί να επιστρέψει και ειδικά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης, φανατισμού και φονταμενταλισμού σε έναν κόσμο που έχει χάσει την πίστη και ελπίδα του. Είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αυτοαναφλεγεί με απρόσμενες και ολέθριες συνέπειες. Ένας σύγχρονος Απολλύων ή Αβαδδών του Κόσμου.
Και εδώ έρχεται το επόμενο αύριο. Το επόμενο αύριο απαιτεί, δεν επαιτεί. Έρχεται με τα υγιή κύτταρα της Κοινωνίας να δώσει ζωή, να αναστήσει το νεκρό σώμα αυτής. Το επόμενο αύριο ανήκει σε όλους όσοι δεν οδήγησαν την Κοινωνία στο σημερινό χάος και αδιέξοδο. Το επόμενο αύριο ρυθμίζει. Ξέρει να περιμένει. Αναμένει τη στιγμή της ανταπόδοσης από την απαξία των ηλιθίων. Συγκρατεί την οργή και την κάνει ορμή. Διαχειρίζεται ορθολογικά με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι τον αριθμό. Καθαίρει το σάπιο. Φωτίζει την οδό. Καθαρίζει το τοπίο. Άγει. Οδηγεί. Αναδεικνύει τους Ηγέτες του μέσα από το Είναι του. Έρχεται να αποκαταστήσει τα συντρίμμια που θα έχουν αφήσει οι ακρότητες , τα άκρα και οι καταστροφικές θεωρίες αυτών. Έρχεται να αποκαταστήσει τους κινδύνους που θα έχουν δημιουργηθεί στις ευαίσθητες περιοχές της επικρατείας.
Έρχεται να προσελκύσει επενδύσεις με ευεργετικούς όρους για το λαό.
Έρχεται να δώσει τέλος στη μισαλλοδοξία και στον φανατισμό.
Χαρίζει σιγουριά και ασφάλεια στους κατατρεγμένους και απελπισμένους.
Έρχεται να στείλει τους φερέλπιδες ηγέτες του ως πραγματικούς και αληθινούς αποστόλους ειρήνης στην ταραγμένη περιοχή της Ασίας και Αφρικής, για να αποκαταστήσουν με πραγματική εμπιστοσύνη την κοινωνική σταθερότητα μεταξύ των αρχέγονων φυλών, που το ρολόι έχει γυρίσει στην εποχή της Βαβέλ και σπέρνει τρόμο και θάνατο στο διάβα του. Δίνοντας πραγματικές λύσεις στα αίτια της μαζικής μετακίνησης πληθυσμών προς τη γηράσκουσα Ευρώπη, που κινδυνεύει να αλλάξει η θρησκευτικό πολιτικό κοινωνική της μορφή στα επόμενα 25 χρόνια.
Έρχεται να δώσει καινοτόμες τεχνολογίες και έρευνες που θα μας βγάλουν από τον βούρκο της εξάρτησης του ενεργειακού μεσαίωνα.
Έρχεται να δώσει την αλήθεια για την μεταβολή των καιρικών φαινομένων που φαντάζει πιο επικίνδυνη από όσο εικάζεται.
Έρχεται να αφυπνίσει σχετικά με το τι είναι συνωμοσία και τι σημαίνει εξέλιξη.
Έρχεται να δώσει τέλος στα ούτως ή άλλως θνήσκοντα πολιτικά κόμματα, τα οποία από το 1828 και έπειτα έχουν διαλυθεί ως τίτλοι και φορείς ουκ ολίγες φορές και να Ανανεώσει και να Εξελίξει τη Δημοκρατία με ένα πιο άμεσο, δίκαιο και αναλογικό σύστημα εκλογής με κοινά ψηφοδέλτια ανά νομό και μοναδικό σταυρό επιλογής.
Το επόμενο αύριο είναι η γενιά όλων αυτών που πιστεύουν και δίνουν το είναι τους και έρχεται να δείξει τον ίσο μεταξύ ίσων.
olympuslight.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση