GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικίνδυνη ευπάθεια απλώθηκε σε όλο το Ίντερνετ

Βαρύ χτύπημα στην «καρδιά» του Διαδικτύου από την ευπάθεια Heartbleed, που έπληξε την τεχνολογία κρυπτογράφησης, η οποία χρησιμοποιε...


Βαρύ χτύπημα στην «καρδιά» του Διαδικτύου από την ευπάθεια Heartbleed, που έπληξε την τεχνολογία κρυπτογράφησης, η οποία χρησιμοποιείται από τα 2/3 των web servers, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτα στοιχεία όπως passwords και αριθμοί πιστωτικών καρτών.
Η ευπάθεια, στο OpenSSL, μία υλοποίηση ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιούν ιστοσελίδες HTTPS που συλλέγουν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες, υπήρχε εδώ και δύο χρόνια αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα και οι ειδικοί ασφαλείας δεν γνωρίζουν ακόμη πόσους κωδικούς έχει καταφέρει να κλέψει.
Είναι ενδεικτικό πως πολύ μεγάλοι ιστότοποι συμβουλεύουν τον κόσμο να αλλάξει κωδικούς ασφαλείας.
To Tumblr ανακοίνωσε: «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να δηλώσετε άρρωστοι και να αφιερώσετε χρόνια για να να αλλάξετε όλα σας τα password, ειδικά αυτά που είναι πολύ σημαντικά όπως του mail και των τραπεζικών σας συναλλαγών».
Το Yahoo επιβεβαίωσε πως οι κωδικοί ασφαλείας του είναι «διαφανείς».
Οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι περισσότεροι χρήστες του Ίντερνετ, «είτε άμεσα είτε έμμεσα».
Εντοπίστηκε από την Google και από μια μικρή εταιρεία ασφαλείας του Διαδικτύου, που ονομάζεται Codenomicon.
Το αμερικανικό Department of Homeland Security συμβούλεψε όλες τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ευπαθές software να πραγματοποιήσουν ελέγχους στους servers.

Πηγή: www.nooz.gr

1 σχόλιο

  1. Αντε γαμηθειτε και σεις και τον ιντερνετ σας
    και οι κωδικοι σας
    μαλακιστηρια



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση