Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Μήνυμα για ενιαία στρατηγική απέναντι στη Ρωσία από Μπ. Ομπάμα

Share it:


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι οι «αποσταθεροποιητικές» της ενέργειες στην ανατολική και νότια Ουκρανία πρέπει να...
σταματήσουν, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μαλαισία, ο Μπ. Ομπάμα είπε ότι κάθε απόφαση για επιβολή κυρώσεων στη ρωσική οικονομία σε μεταγενέστερο χρόνο θα πρέπει να εξαρτάται από το κατά πόσο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια κοινή θέση για το πως θα συνεχίσουν.

Ο επόμενος γύρος κυρώσεων, ο οποίος είναι δυνατόν να ανακοινωθεί το νωρίτερο τη Δευτέρα, αναμένεται να στοχεύει Ρώσους και οντότητες αλλά δεν είναι πιθανό να συνδέονται άμεσα με τομείς της ρωσικής οικονομίας όπως η ενέργεια, που θα μπορούσε να πλήξουν και τους Ευρωπαίους.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι λάθος να πιστεύεται ότι θα φέρει αποτέλεσμα αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν μόνες, χωρίς τους Ευρωπαίους, σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τονίζοντας ότι είναι καλύτερο οι ΗΠΑ και η ΕΕ να είναι ενωμένες.

Δήλωσε επίσης πως πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, πρέπει να ξέρει τί είναι πρόθυμοι να κάνουν οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι εταίροι.

«Θα ισχυροποιήσουμε τη θέση μας και αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά όταν ο κ. Πούτιν δει ότι είναι όλος ο κόσμος ενωμένος, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι ενωμένες και δεν πρόκειται για Αμερικανο – ρωσική διένεξη», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπ. Ομπάμα.
Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία «δεν έχει κουνήσει δάχτυλο» προκειμένου να πείσει τους φιλορώσους αποσχιστές στην Ουκρανία να συναινέσουν με τη διεθνή συμφωνία και την εκτόνωση της κρίσης.

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ενθαρρύνουν τις ενέργειες στην ανατολική και νότια Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κυρώσεις

«Είναι σημαντικό να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να στείλουμε ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι οι ενέργειες αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όσο η Ρωσία θα ακολουθεί το δρόμο των προκλήσεων αντί να προσπαθεί να επιλύσει το θέμα αυτό με ειρηνικούς τρόπους και να ενθαρρύνει μια αποκλιμάκωση, θα υπάρχουν συνέπειες και οι συνέπειες αυτές θα αυξάνονται», προειδοποίησε.

Οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες του πλανήτη (G7) αποφάσισαν χθες να επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας στοχεύοντας υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον τραπεζικό τομέα και της ενέργειας, απέναντι στην κλιμακούμενη ένταση στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι αντάρτες συνεχίζουν να κρατούν από την Παρασκευή ομάδα διεθνών στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, «κάθε χώρα θα ορίσει ποιες στοχευμένες κυρώσεις θέλει να επιβάλει. Οι αμερικανικές κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν από τη Δευτέρα».

Διπλωμάτες από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες για «να υιοθετήσουν ένα πρόσθετο πακέτο κυρώσεων 2ης φάσης», όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχειών και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

karfitsa.gr
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση