GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ν. Δήμου: Ειδωλολατρικό το (δήθεν) Άγιο Φως

Έντονες αντιδράσεις και ιδιαίτερη ενόχληση στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει προκαλέσει το νέο άρθρο του Νίκου Δήμου μέλο...


Έντονες αντιδράσεις και ιδιαίτερη ενόχληση στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει προκαλέσει το νέο άρθρο του Νίκου Δήμου μέλους του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Λίγες μόλις ημέρες πριν το Πάσχα, ο συγγραφέας και κειμενογράφος με άρθρο του στην ιστοσελίδα Protagon.gr, επιχειρεί και πάλι να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπό του, στοχοποιώντας την Εκκλησία, το ιερατείο και το βαθύτερο νόημα της γιορτής του Πάσχα, όπως και το συμβολισμό πίσω από το Άγιο Φως.
«Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν.Δήμου.
Τη δυσφορία τους για το περιεχόμενο της νέας διαδικτυακής ανάρτησης του συγγραφέα εκφράζουν σε έντονο ύφος κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ιεράς Συνόδου, ενώ επίσημη ήταν η αντίδραση και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.
Πρόσφατα ο Νίκος Δήμου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και με άλλο άρθρο του που καυτηρίαζε το ύφος και τον τρόπο παρουσίασης των ιστορικών γεγονότων της επανάστασης του 1821.
Πηγή: www.real.gr

6 σχόλια

  1. Ο Χριστός να μοιράσει χρήματα; Θα αγόραζε σύκα αποξηραμένα που τόσο του λείψανε απριλιάτικα τα φρέσκα. Ου να χαθείτε ιησουΐτες παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΜΩΡΗ ΣΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΤΙ ΛΥΣΣΑ
    ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΑΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΡΕΠΕ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ ΝΑ ΖΟΥΣΑΤΕ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΒΟΥΛΩΝΑΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΣΚΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΚΑΘΙΚΙ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΡΑΤΣΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ
    ΒΡΩΜΙΑΡΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρίζουν άσχημα, οι Χριστιανοί!
    και ειναι Αγιες μέρες!
    Τί κανει ο σκοταδισμός,
    μετατρεπει τους ανθρώπους,
    σε ανθρωπόμορφα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας γαμάω όλους την παναγία εδώ μέσα... Γαμιέται όλο το σύστημα της εκκλησίας και των απατεώνων.... Παπάδες και τα τσιράκια τους παλιαδερφές... Μεσαιωνικές λούγκρες....

    Πέστα ρε Δήμου, με το φώς το άγιο στον κώλο θέλουν....

    ΑΡΗΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο παοκ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση