GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Let's Do It World - Καθαρίσαμε τα Πλατανάκια και τους Ελαιώνες

Κέφι, ενθουσιασμός, αποφασιστικότητα και πολύς κόσμος. Αυτά ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη διπλή εκδήλωση που έγινε την Κ...



Κέφι, ενθουσιασμός, αποφασιστικότητα και πολύς κόσμος. Αυτά ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη διπλή εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο της δράσης «Let' s do it Greece».

Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του Let's Do It World, τη μεγαλύτερη και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών.
Σκοπός της δράσης ήταν να συντονιστούν ταυτόχρονα όλες οι εθελοντικές προσπάθειες σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εξορμήσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ετσι την Κυριακή το πρωί τα Πλατανάκια γέμισαν κόσμο από νωρίς. Πρώτοι κατέφθασαν στο χώρο οι υποστηρικτές μας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης. Μέσα σε λίγες ώρες, δημότες, αλλά και επισκέπτες από άλλους δήμους, οικογένειες και παρέες νεανικές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και μαθητές, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, δημοτικοί υπάλληλοι και περιπατητές έδωσαν το δυνατό μήνυμα της ημέρας: «Αγαπάμε τη φύση, αγαπάμε τη χώρα μας, συνεργαζόμαστε για ένα περιβάλλον πιο καθαρό».

Με τα παιδιά να αποτελούν και πάλι του πρωταγωνιστές της δράσης. Με πρόσωπα αναψοκοκκινισμένα, χαρούμενα και ικανοποιημένα, μας έδωσαν τις καταπληκτικές ζωγραφιές τους και τα πιο λαμπερά τους χαμόγελα.
Στην δράση συμμετείχαν πρώτοι – πρώτοι οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, το 2ο δημοτικό σχολείο Πανοράματος, το 1ο γυμνάσιο Πανοράματος, το λύκειο Πανοράματος και το δημοτικό σχολείο ‘‘Απόστολος Παύλος’’, καθώς και οι σύλλογοι Α.Ε.Σ. Προμηθέας Πυλαίας και Χ.Ε.Ν. Πανοράματος.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι άνθρωποι του δήμου. Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Μπαμπαράτσας, Ελένη Γιαννούδη και Σωκράτης Δωρής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης, καθώς επίσης και η επίτιμη πρόξενος της Αυστρίας Έβελυν Παπαδοπούλου.

Την ίδια περίπου ώρα η Περιβαλλοντική Κίνηση Ελαιώνων, συμμετέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά στην καμπάνια ξεκίνησε από τον είσοδο των Αρσάκειων σχολείων, τη δική της δράση για τον καθαρισμό της περιοχής των Ελαιώνων Πυλαίας και της γειτονικής περιοχής του δάσους του Σέιχ Σου. Μια δράση που και αυτή στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη υποστήριξε θερμά την εθελοντική αυτή προσπάθεια την ανέδειξε και τη διέδωσε μέσα από το site του Δήμου, εφοδίασε με σακούλες απορριμμάτων, γάντια και όλα τα απαραίτητα ενώ διέθεσε ένα απορριμματοφόρο που ακολουθούσε τους εθελοντές κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.
Τους κατοίκους της περιοχής πλαισίωσαν και κάτοικοι από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης που ήρθαν για να ενισχύσουν με την εθελοντική τους συμμετοχή τον θεσμό του Let’s Do It Greece. Όλοι οι εθελοντές έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, για να συνεχίσουν την προσπάθεια να αναδείξουν τους Ελαιώνες σε μια από τις πιο όμορφες και καθαρές περιοχές της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση