GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Άρειος Πάγος αποφασίζει για το πότε θα ασκεί αναιρέσεις

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε συμβούλιο, κεκλεισμένων των θυρών, θα αποφανθεί εάν μπορεί ή όχι η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρί...


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε συμβούλιο, κεκλεισμένων των θυρών, θα αποφανθεί εάν μπορεί ή όχι η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ασκεί αναιρέσεις σε υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Κατά την συζήτηση της υπόθεσης ο αντεισαγγελέας το Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ανέφερε ότι σήμερα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει δικαίωμα στα εγκλήματα που προβλέπονται από το Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, να ασκεί μόνο αναιρέσεις υπέρ του νόμου.
Δηλαδή αναιρέσεις που δεν έχουν άμεσο αποτέλεσμα, αλλά το «δια ταύτα» τους αποτελεί
νομολογία για τα δικαστήρια, η οποία θα χρησιμοποιείται σε μελλοντικές υποθέσεις.
Ο κ. Παντελής τάχθηκε με την άποψη ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικαιούται να ασκεί όχι μόνο αναιρέσεις υπέρ του νόμου στις υποθέσεις περί καταχραστών του Δημοσίου, αλλά και αναιρέσεις οι οποίες θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα επί βουλευμάτων παραπεμπτικών ή απαλλακτικών, κ.λπ.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει το σχετικό βούλευμα.
Αφορμή για να ασχοληθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το θέμα αυτό αποτέλεσε, μεταξύ των άλλων, υπόθεση διεκδίκησης έκτασης περίπου 38.000 στρεμμάτων στην Σκύρο από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας του Αγίου Όρους, που τελικά κρίθηκε ότι ανήκει σε εκείνην και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση