GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Plugin εντόπιζε emails χρηστών στο LinkedIn

Ένα αμφιλεγόμενο plugin για browsers, το οποίο αποκάλυπτε τις ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών του Linked...


Ένα αμφιλεγόμενο plugin για browsers, το οποίο αποκάλυπτε τις ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών του LinkedIn, αποσύρθηκε τελικά από τους προγραμματιστές του.
Την απόσυρση του “Ηack in” αιτήθηκαν oι δικηγόροι του κοινωνικού δικτύου, καθώς το πρόσθετο φέρεται πως συνέλεγε προσωπικά δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.
Το Ηack in χρησιμοποιούσε συγκεκριμένους αλγόριθμους σε συνδυασμό με δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες, εντοπίζοντας ή μαντεύοντας σε πολλές περιπτώσεις τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών του Linkedin, χωρίς φυσικά να παραβιάζει τα συστήματα του κοινωνικού δικτύου.
Η εκπρόσωπος του Linkedin, Krista Canfield, επισήμανε, έπειτα από το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο σχετικά με το plugin, ότι «τα στοιχεία των χρηστών δεν έχουν παραβιαστεί και ότι Sell Hack δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου bug, ευπάθειας ή παραβίασης της ασφάλειας».
Οι προγραμματιστές του Sell Hack επιβεβαίωσαν στο blog τους ότι έλαβαν μια επιστολή από τους δικηγόρους του LinkedIn, που ζητούσε τη διακοπή της υπηρεσίας, και διευκρίνησαν ότι το plug-in δεν θα λειτουργεί πλέον για τις σελίδες του κοινωνικού δικτύου.
“Χτίζουμε ένα καλύτερο προϊόν που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας του LinkedIn”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση