GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Πρέβεζας [video]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Πρέβεζας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλω...



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Πρέβεζας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της...
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του μικτού πρατηρίου υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε., που βρίσκεται στο 6ο χλμ ΕΟ Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο απέχει έξι (6) χιλιόμετρα από την Π.Υ. Πρέβεζας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στις δίδυμες αντλίες ανεφοδιασμού υγραερίου του πρατηρίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχε κίνδυνος επέκτασης αλλά και μετάδοσης της πυρκαγιάς σε άλλους γειτνιάζοντες χώρους του πρατηρίου (κατάστημα πώλησης), καθώς και στις αντλίες- δεξαμενές υγρών καυσίμων και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο είναι σταθμευμένο στο χώρο της αντλίας υγραερίου του πρατηρίου για ανεφοδιασμό.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται και μεταδίδεται στο εν λόγω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο υπάλληλος του πρατηρίου στη προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με τα μέσα πυροπροστασίας του πρατηρίου (τροχήλατο πυροσβεστήρα), λόγω εισπνοής καπνών έχει χάσει τις αισθήσεις του και απαιτείται επειγόντως, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της πόλης της Πρέβεζας.

Ο Τηλεφωνητής σήμανε συναγερμό Α΄ εξόδου, ενώ ειδοποιήθηκε η τροχαία προκειμένου να αποκλειστούν οι δρόμοι γύρω από το πρατήριο, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν τα πυροσβεστικά οχήματα και το Ε.Κ.Α.Β. προκειμένου να αποστείλει ασθενοφόρο για παραλαβή και μεταφορά του υπαλλήλου του πρατηρίου στο Νοσοκομείο. Επίσης ειδοποιήθηκε και η ΔΕΔΔΗΕ για να αποστείλει συνεργείο για τη διακοπή ρεύματος αν χρειαστεί.

Στο συμβάν έφτασαν άμεσα τρία οχήματα της πυροσβεστικής με συνολικά 13 άτομα, έξι λεπτά αφ ότου δόθηκε το σήμα.


Με την άφιξη της και ύστερα από εντολή του επικεφαλής Αξιωματικού που έχει πραγματοποιήσει αναγνώριση αναπτύσσονται δύο εγκαταστάσεις, μία χαμηλής πίεσης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μια υψηλής πίεσης (χρήση αφρού ΑFFF) για την προσβολή της πυρκαγιάς στο χώρο της δίδυμης συσκευής διανομής υγραερίου.

Παράλληλα το διασωστικό όχημα προσεγγίζει το χώρο της αντλίας υγραερίου και οι άνδρες του χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό προσεγγίζουν και διασώζουν τον υπάλληλο του πρατηρίου. Τοποθετείται σε φορείο ο ασθενής και παραδίδεται στο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Επίσης έχει ενεργοποιηθεί το αυτόματο σύστημα ανίχνευσης υγραερίου δίνοντας εντολή να κλείσουν οι βάνες ασφαλείας της δεξαμενής και της δίδυμης συσκευής διανομής υγραερίου, ενεργοποιώντας το σύστημα αυτόματης κατάσβεσης στο χώρο των ανθρωποθυρίδων της δεξαμενής.

Παράλληλα υπάλληλος πληρώματος μεταβαίνει εντός του κτιρίου και δίπλα από το πίνακα πυρανίχνευσης και ενεργοποιεί το κομβίο για την γενική διακοπή της λειτουργίας του πρατηρίου, έχει δε επιτευχθεί πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς με την χρήση των δύο εγκαταστάσεων που έχουν αναπτυχθεί, όπως προαναφέρθηκε και ακολουθεί το στάδιο της αποκάθαρσης.

Μετά το τέλος της άσκησης ο Διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Θεόδωρος Βαρδής ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην άσκηση, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, Αστυνομία καθώς και τη διεύθυνση και το προσωπικό της εταιρίας ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε. για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρατηρίου.

Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη το προσωπικό της Π.Υ. Πρέβεζας που συμμετείχε τονίζοντας ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την ετοιμότητά του.

Τέλος συνεχάρη τον Πυραγό Ρίζο Κωνσταντίνο ο οποίος σχεδίασε, διοργάνωσε και συνετέλεσε στην επιτυχία της άσκησης.
pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση