GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας

Στο πλαίσιο του 1st Athens International Culinary Film Festival (AICFF) (1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνα...



Στο πλαίσιο του 1st Athens International Culinary Film Festival (AICFF) (1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας), που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ για τη Γαστρονομία και τον Πολιτισμό των Αυθεντικών Γεύσεων με τίτλο "Ημέρες Γαστρονομίας", από τις 9-11 Μαΐου 2014, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία το Σάββατο 10 Μαίου και ώρα 8 μ.μ., να παρακολουθήσουν στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, σε 1η Πανελλήνια προβολή, το γαστριμαργικό απόσπασμα της νέας μαύρης κωμωδίας του Δημήτρη Πιατά, από την ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «ΠΑΝδηΜΙΑ» ('ΟΛΑ λοιπόν ΈΝΑ”).

Πριν την προβολή του αποσπάσματος της ταινίας, θα γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη διαχρονική και διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και σινεμά από ανθρώπους της γεύσης και της τέχνης όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Πιατάς, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης, ο chef Δόξης Μπεκρής, η Δρ. Γιολάντα Τότσιου σύμβουλος ανάπτυξης, η δημοσιογράφος Δήμητρα Κουζή Co-founder της Cinedoc, ο chef Κώστας Τσίνγκας, και ο κριτικός κινηματογράφου, ιδρυτής του Movies for the Masses, αρθρογράφος του Popaganda.gr και ανταποκριτής της Ελλάδας στο CineEuropa.org Ιωσήφ Πρωιμάκης.
Όταν η τέχνη σχετίζεται με την γαστρονομία, ή έρχεται σε πλήρη αντίθεση, μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Πρόσκληση σε γεύμα για έναν Υποψήφιο καλεσμένο», όπου τον ρόλο του δημοσιογράφου υποδύεται ο Δημήτρης Πιατάς και τον ρόλο του καλεσμένου ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, όλα μπορεί να συμβούν.

Μπορεί να συν φάγουν και να απολαύσουν ένα γαστριμαργικό δείπνο, κάτω από το βλέμμα εκατοντάδων πεινασμένων, σε μια υπο κατάρρευση από χρεωκοπία χώρα, μπορεί να προβληματίσουν το κοινό μέσα από την αποδόμηση και τον διασυρμό των μέσων, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και να προβληματίσουν, αλλά μπορεί και να διακωμωδήσουν την σημερινή αλλόκοτη πραγματικότητα, μέσα από σκηνές ιστορικές, ανατρεπτικές, μουσικές, ερωτικές, δημιουργώντας μια μαύρη κωμωδία όπως αυτή καταγράφεται καρέ καρέ στις σκηνές της docudrama ταινίας «ΠΑΝδηΜΙΑ».

Στο πλαίσιο των «Ημερών Γαστρονομίας», θα ακολουθήσει cocktail tasting από διακεκριμένους bar tenders, στο αίθριο του Μουσείου καθώς και συζήτηση με τους πρωταγωνιστές, σε μια εκδήλωση όπου «ΟΛΑ λοιπόν «ΕΝΑ».
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138
Αμφιθέατρο
Σάββατο 10 Μαΐου 2014
Ωρα έναρξης: 8 μ.μ.
Ωρα λήξης: 9:30 μ.μ.
Εισιτήρια από 7 euro
imeres-gastronomias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση