GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα απλό δυάρι στο Τελ Αβίβ κοστίζει μόνο... 500.000 ευρώ!

H διεθνής οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών φαίνεται ότι δεν επέφερε «πονοκέφαλο» μόνο στους φτωχούς του πλανήτη για το πώς...



H διεθνής οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών φαίνεται ότι δεν επέφερε «πονοκέφαλο» μόνο στους φτωχούς του πλανήτη για το πώς  θα βρουν δουλειά ή για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη συχνά ζοφερή καθημερινότητά τους, αλλά δημιούργησε και νέους προβληματισμούς στους πλούσιους αυτού του πλανήτη.

Ειδικότερα, μέσα στην κρίση ο τομέας του Real Estate δείχνει να αλλάζει προτιμήσεις στοτομέα της επένδυσης ακινήτων και απομακρύνεται σιγά σιγά από πανάκριβες μεγαλουπόλεις, όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή το Χονγκ Κόνγκ, που στο παρελθόν επένδυαν αφειδώς οι πλούσιοι και τώρα τη θέση τους καταλαμβάνουν «νέοι επενδυτικοί προορισμοί».

Σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε ο διεθνής μεσιτικός οίκος Savills που διαθέτει 500 γραφεία σε όλο τον κόσμο, οι επενδυτές ακινήτων στρέφονται τώρα σε πόλεις όπως η Τζακάρτα, η Βηρυτός, η πόλη του Παναμά, το Τελ Αβίβ, το Λάγος στην Τυνησία, η Μελβούρνη, το Δουβλίνο και το Σικάγο.

Στο Τελ Αβίβ ο «Πύργος του Μανχάτταν» είναι το μέρος που προσελκύει τους περισσότερους επενδυτές στην πόλη και υπολογίζεται ότι ένα ευρύχωρο ρετιρέ στο πιο ψηλό του σημείο κοστίζει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια!

Συνήθως οι επενδυτές επιλέγουν να αγοράσουν ένα ακίνητο σε μία χώρα που η Αγγλική γλώσσα ομιλείται ως κύρια ή ως δεύτερη γλώσσα, ενώ σημαντικό ρόλο γι'αυτούς παίζει και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν που ισχύει στη συγκεκριμένη χώρα.

Η έκθεση παρουσιάζει τα ακριβότερα διαμερίσματα που υπάρχουν στις νέες πόλεις με επενδυτικές ευκαιρίες, θέτοντας το Τελ Αβίβ στη πόλη με τα ακριβότερα από αυτά, όπου ένα πολυτελές δυάρι αγγίζει το 1.450.000 δολάρια! Ενα απλό δυάρι στο Τελ Αβίβ κοστίζει 500.000 δολάρια. Σχεδόν διπλάσια απ' όσο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου το δυάρι με τις βασικές ανέσεις κοστολογείται περίπου στα 320.000 δολάρια. Στον κατάλογο με τις 12 ανερχόμενες πόλεις περιλαμβάνονται επίσης η Κωνσταντινούπολη, η Βηρυτός, το Λάγος, το Δουβλίνο, το Σικάγο, το Κέηπ Τάουν, το Μαϊάμι, η πόλη του Παναμά, η Τζακάρτα, το Chennai (Μαντράς) στην Ινδία. Η συγκεκριμένη πόλη της Ινδίας παρουσιάζεται ως η φθηνότερη πόλη για αγορά ακινήτων, αφού ένα πολυτελές δυάρι κοστίζει 160.000 δολάρια.

Το Λάγος της Νιγηρίας είναι ανάμεσα στις 12 πόλεις της έκθεσης που προσφέρονται για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και φαίνεται ότι κάνει όλο και πιο δυναμική την είσοδό στις προνομιακές αγορές ακινήτων.

Σημειώνεται ότι το 2013, 200.000 άνθρωποι στον πλανήτη είχαν περιουσία πάνω 30 εκατ. δολάρια σύμφωνα με την «Παγκόσμια Έκθεση Πλούτου» και ο διευθυντής του Savills τονίζει ότι όσο αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων στις παραδοσιακά προνομιακές αγορές όπως είναι το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, τόσο οι πλούσιοι επενδυτές του πλανήτη θα ψάχνουν για ευκαιρίες σε νέους επενδυτικούς προορισμούς με καλύτερες τιμές.

Πάντως οι νέες «αγορές» που προσφέρουν φθηνότερα ακίνητα ενέχουν και κινδύνους, όπως είναι η πολιτική αστάθεια σε κάποιες χώρες ή οι απότομες αλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Αν και εσείς σκοπεύτε να επενδύσετε σε κάποια από τις πόλεις που προσφέρονται για αγορές ακινήτων σε «προσιτές» τιμές, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση