GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βενιζέλος θέλει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα · γενηθήτω το θέλημά του

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη. Ας καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατάργηση που θέλει ο Βενιζέλος, πράγμα που θα θέσει στο...

Του Θωμά Ακρωτηριανάκη.

Ας καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, κατάργηση που θέλει ο Βενιζέλος,
πράγμα που θα θέσει στον Σαμαρά την Πέμπτη 29 Μάη 2014,στη συνάντησή τους. Βλέπε 
σχετικά, για παράδειγμα, το : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64013234
Και όταν λέμε να καταργηθεί,εννοούμε να μηδενιστεί.Επίσης,να κατέβει το πλαφόν από 3% στο 0,33%, και για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή να πρέπει να ξεπερνάει το 0,33% όχι μόνο πανελλαδικά,αλλά και σε τουλάχιστο 21 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

4 σχόλια

  1. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα

    Ο αρχηγός του 8% Ευάγγελος Βενιζέλος, που νομίζει ότι ηγείται της δημοκρατικής παράταξης, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Μιλώντας ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου του εναπομείναντος κόμματός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως «δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειες του κ. Τσίπρα», και διερωτήθηκε: «θέλει να πάει η χώρα σε εκλογές τώρα και να γίνει τι;». Προφανώς...
    να φύγετε κύριε Βενιζέλο, αυτό θέλει να γίνει.

    Αναφερόμενος στο δίλημμα που έθεσε προεκλογικά (ο απλός λαός το λέει και «εκβιασμό») σχετικά με το ποσοστό της Ελιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε δικαιωμένος (αισθάνεται δικαιωμένος που ένα κόμμα κάποτε του 45% έχει φτάσει στο 8%), καθώς όπως ανέφερε «το δίλημμα ήταν η απλή περιγραφή με ειλικρίνεια αυτού που συνέβη χθες το βράδυ. Είπα ότι το βράδυ των εκλογών όλοι θα θέσουν το ζήτημα της ερμηνείας του αποτελέσματος, όλοι θα βγάλουν συμπεράσματα για το συσχετισμό δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο και θα θέσουν ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης». Με 31% άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται ότι αυτή η κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση; Από πότε στις δημοκρατίες κυβερνάνε οι μειοψηφίες;

    Αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε σήμερα το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών γιατί από αυτό δεν μπορεί να αντλήσει συμπέρασμα» και πρόσθεσε: «Τελικά έρχεται να μας πει σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, θέτει ζήτημα ανατροπής». Αφού και εσείς κύριε Βενιζέλο λέτε ότι οι τοπικές εκλογές δεν ήταν και δεν πρέπει να είναι κομματικές και ότι ο λαός δεν ψήφισε με κομματικά κριτήρια, εσείς τώρα γιατί τις θυμάστε;

    Ανέφερε επίσης ότι, «πουθενά το Σύνταγμα δεν προβλέπει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Βουλή λόγω δυσαρμονίας με το λαϊκό αίσθημα», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έφερε τον κ. Παπούλια «σε εξαιρετικά δύσκολη θέση», καθώς και ότι «παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας και το Σύνταγμα, που προβλέπει με πολύ σαφή τρόπο τον τρόπο διάλυσης της Βουλής».

    «Δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειες του», συνέχισε, ενώ παρατήρησε πως σκοπός του ήταν «να κρύψει το γεγονός ότι δεν πήρε ούτε μισή μονάδα πάνω αυτό που πήρε τον Ιούνιο του 2012».

    Να υπενθυμίσουμε στο Ευάγγελο Βενιζέλο ότι το Σύνταγμα μιλάει και για λαϊκή κυριαρχία, ενώ θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσει ο κύριος Βενιζέλος για το δικό του τραγικό και θλιβερό ποσοστό αντί να ασχολείται με τα ποσοστά των άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών προωθεί Βενιζέλος

    Το ζήτημα του εκλογικού νόμου για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής αναλογικότητας περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Πέμπτης, σύmφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

    Σε αλλαγή του εκλογικού νόμου προσανατολίζονται Σαμαράς – Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εδώ και χρόνια απαιτεί να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει, μέχρι σήμερα, το κόμμα που έρχεται πρώτο σε σταυρούς προτίμησης.

    Με το επιχείρημα ότι αν ο συγκεκριμένος νόμος καταργηθεί θα εκπροσωπούνται πιο αναλογικά τα κόμματα, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συζητήσουν την Πέμπτη τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια αλλαγή σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και πιθανόν δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.


    Αύριο το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί
    με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένεται
    να απευθύνει έκκληση «εθνικής συσπείρωσης».

    Όσον αφορά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής, όπου έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Ελιάς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχτηκε κριτική από κορυφαία στελέχη του κόμματος που δεν συμμερίζονται τα αισιόδοξα τα συμπεράσματα της ηγεσίας για τα ποσοστά της Ελιάς.

    Tα ίδια στελέχη διατύπωσαν ξεκάθαρα τις επιφυλάξεις τους για το εγχείρημα της Ελιάς, σημείωσαν με νόημα ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που κινητοποίησε τον κόσμο και απέτρεψε το εφιαλτικό σενάριο της κατάρρευσης που προεξοφλούσαν ορισμένες δημοσκοπήσεις και προέτρεψαν τον κ. Βενιζέλο να αλλάξει πολιτική, χαράσσοντας πιο διακριτές γραμμές με τη Ν.Δ., ώστε η διαφορετικότητα του μικρότερου εταίρου να γίνεται αντιληπτή από το εκλογικό του ακροατήριο.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αν και πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ήδη, δύο μέρες μετά τις εκλογές, προσανατολίζεται στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που, σύμφωνα με το εκλογικό νόμο, λαμβάνει το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, θέμα που αναμένεται να θέσει κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη.

    Ο Βενιζέλος ΜΌΝΟ ΝΕΚΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΙΑ ΧΡΉΣΙΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Βενιζέλος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μη πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ διότι ως τέκνο της αστικής τάξης θα κάνει χαρακίρι αν χάσει τα προνόμια...
    Ξέρει αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 21 ΣΤΙΣ 56 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ;;;
    ΓΙΑΤΙ 21 ;;;
    ΔΙΟΤΙ 21 = 56 ΔΙΑ e (ΜΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΣΗ
    ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΚΕΡΑΙΟ),ΟΠΟΥ e Η
    ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΘΜΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση