GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβάθμισε την Ελλάδα στο B- ο οίκος R&I

Την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στη βαθμίδα Β- με σταθερή προοπτική από τη βαθμίδα CC, ανακοίνω...


Την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στη βαθμίδα Β- με σταθερή προοπτική από τη βαθμίδα CC, ανακοίνωσε ο ιαπωνικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης R&I (Rating and Investment Information).
Ο R&I αναφέρει στην αιτιολόγηση της απόφασής του ότι η ελληνική οικονομία φθάνει στο κατώτερο σημείο της και το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα αρχίσει πιθανόν να μειώνεται σε ένα έως δύο χρόνια.
«Η ελληνική οικονομία επιτέλους φθάνει στο κατώτερο σημείο της. Με τη δημοσιονομική προσαρμογή να εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο έγινε θετικό. Το δημόσιο χρέος είναι ογκώδες σε σχέση προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), αλλά θα αρχίσει πιθανότατα να μειώνεται σε ένα έως δύο χρόνια, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του δημοσιονομικού ισοζυγίου.
Η δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους από το ελληνικό δημόσιο έχει αυξηθεί από το χαμηλότερο επίπεδό της, λόγω της βελτίωσης της χρηματοδοτικής θέσης του.
Ο οίκος προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 0 έως 1%, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της ανάκαμψης των επενδύσεων. Ο ιαπωνικός οίκος αναβάθμισε αντίστοιχα στο B- από CC το αξιόχρεο του Οργανισμού Ελληνικών Σιδηροδρόμων, αναφέροντας ότι η επιχείρηση έχει μία αμετάκλητη και χωρίς όρους εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Αν νομίζεις πως Δημοκρατία είναι αυτό που σου
    φύτεψαν στο μυαλό..."τέσσερα χρόνια καναπές
    και μιά μέρα κάλπη"...
    ε!! τότε είσαι βαθειά νυχτωμένος.


    Αν νομίζεις πως θα σε "βγάλουν" από την Κρίση ΑΥΤΟΙ που σ΄έχωσαν σ΄αυτήν...
    ε!! τότε είσαι αδιόρθωτος.

    Αν νομίζεις πως στο "χείλος του γκρεμού"βρέθηκες τυχαία και χωρίς Οδηγούς...
    ε!! τότε είσαι αξιολύπητος.

    Αν νομίζεις πως έχεις "κοινά συμφέροντα" με ΟΣΟΥΣ
    έχουν εξοχικά και διαμερίσματα στις Λόντρες και
    στα Μανχάταν...
    ε!! τότε είσαι Ανόητος.

    Αν εμπιστεύεσαι ΑΥΤΟΥΣ που μοιράζουν τον Πλούτο
    υπέρ των...Πλουσίων και ότι απομένει το χαρίζουν
    στους Ξένους...
    ε!! τότε είσαι και πολύ Μαλάκας.

    Αν πιστεύεις πως άλλαξαν μυαλά και Ταξικούς
    Προσανατολισμούς ΑΥΤΟΙ που φορολογούν
    τα 17 ευρώ μεροκάματο...
    ε!! τότε είσαι και πολύ Ηλίθιος.

    Αν επιθυμείς για πρωθυπουργούς τους Ράϊχενμπαχ
    και Τόμσεν, με βοηθούς τους Σαμαρά/Βενιζέλο...
    δεν έχεις παρά να τους ψηφίσεις.
    Μετά...μπορείς να πας να πνιγείς!!

    Μόνο έτσι θα...τελειώσουν τα Βάσανά σου!!

    Η μονταζιέρα: Τ.Χατζση, Ν. Ευαγγελατου..Γ.Αυτια..και όλων αυτόν τον παπαγάλων ..λενε για Γλεζο!!!και για της 40.000 εισόδημα η 100.000 ..ξέρει κάνεις πολλοίς να έχουν τέτοιο εισόδημα σήμερα ΌΧΙ ΜΕ ΤΕΚΜΉΡΙΑ!!!! δεν λένε οι αληταράδες του ΣΚΑΙ του ΜΕΚΑ ..ΟΤΙ φορολογούν το ΕΝΑ ΕΥΡΩ και αν δεν έχει σου βάζουν ΤΕΚΜΑΡΤΑ.....ένα σπίτι 60.τμ. και ένα αμαξάκι 600κ.κ.β...

    ΜΕ Αυτά και αυτά ... να σου πάλι η χρυσή ΑΥΓΉ.... Η Ευρωπη θα πρεπει να ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΑΖΙ είναι παντού κριμένη με την μάσκα της δημοκρατίας...η ΛΥΣΗ!!!!μετά της 25 Μάιου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση