GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Σαράγεβο για να διαμαρτυρηθούν

Συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, υπό το σύνθημα "Πορεία ελευθερίας – δρόμος χωρίς επιστροφή",...


Συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, υπό το σύνθημα "Πορεία ελευθερίας – δρόμος χωρίς επιστροφή", οι οποίοι ξεκίνησαν πριν από δύο μέρες πεζοί από διάφορες πόλεις, άρχισαν να φθάνουν στο Σαράγεβο, όπου έξω από το κτίριο της Βουλής θα ζητήσουν απομάκρυνση της κυβέρνησης της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας.
Στο Σαράγεβο έφθασαν πρώτοι διαδηλωτές από τις πόλεις Τούζλα και Ζένιτσα, οι οποίοι συνοδεία αστυνομικών συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Βουλής της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας. Εκεί αναμένουν διαδηλωτές από άλλες πόλεις και από το Σαράγεβο για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης και αποτελεσματικότερη μάχη κατά της διαφθοράς και κατά των αδικιών.
Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία θα ζητήσουν να συγκληθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Βουλής της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων δήμων, στους οποίους έχουν συγκροτηθεί συνελεύσεις πολιτών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και συνελεύσεων πολιτών είχαν αναγγείλει την Πορεία ελευθερίας προς το Σαράγεβο, που άρχισε στις 7 Μαΐου και ολοκληρώνεται σήμερα 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης με τη σημερινή συγκέντρωση στη βοσνιακή πρωτεύουσα.
Τη δράση οργάνωσαν συνελεύσεις πολιτικών που γεννήθηκαν από τις μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα πριν από τρεις μήνες με κοινωνικά αιτήματα, αλλά και το αίτημα της αντικατάστασης της κυβέρνησης της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας και των κυβερνήσεων των καντονιών.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση