GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο Α. Σαμαράς

Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μουσική...



Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μουσικής.
"Για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε τη χώρα και κατακτάμε την ελευθερία που μας αξίζει" είπε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του.
"Μιλάμε για το αύριο της νέας Ελλάδας. Μιας χώρας ισχυρής και θωρακισμένης με ρόλο στην περιοχή της και επιρροή πέρα από την επιρροή της. Μιλάω για την ανάπτυξη που θέλουμε και για μια σύγχρονη πολιτεία. Σήμερα θα σας μιλήσω για την αναγέννηση της Πολιτείας και για τις αλλαγές που προτείνουμε στο Σύνταγμα, αλλά και για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές εκτός συντάγματος", είπε ο πρωθυπουργός.
Αφού αναφέρθηκε στην ιστορική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη να διορθωθούν τα προβλήματα και η αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους.
Ο κ. Σαμαράς, τόνισε ότι το σημερινό Σύνταγμα έκλεισε τον κύκλο του και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχιτεκτονική.
"Στόχος είναι στις 3 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική. Δεν μπορεί όλοι να μιλάνε για συνταγματική μεταρρύθμιση και τελικά να μην ξεκινάει ποτέ αυτή η μεταρρύθμιση. Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο με όλα τα κόμματα. Θα συζητήσουμε τα πάντα. Θα ακούσουμε τα πάντα. Σήμερα εμείς τολμάμε. Δεν βιάζεται η παράταξή μας. Η Ελλάδα βιάζεται", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, κάποιος από το κοινό φώναξε "για τους μικροομολογιούχους να πείτε κάτι".
Ο κ. Σαμαράς, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να περιμένει και από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, αρκετές δεν χρειάζονται συνταγματική αναθεώρηση, αλλά μπορούν να προχωρήσουν.
"Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια. Απέναντί μας έχουμε τις δυνάμεις της αδράνειας και αυτούς που θέλουν με κάθε τρόπο πίσω να μας γυρίσουν. Πίσω στα μνημόνια και στη δανειακή εξάρτηση", είπε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Σημείωσε ότι για τη "νέα Ελλάδα" που οραματίζεται, δεν θα κάνει πίσω και δεν θα συμβιβαστεί.
"Ζητώ να δώσετε στην παράταξή μας τη δύναμη να νικήσουμε όσους θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω", είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενες στις εκλογικές μάχες του Μαΐου.
Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε, στα πλαίσια των θεσμικών αλλαγών που θα προωθήσει η Νέα Δημοκρατία:
*Ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες.
*Ισχυρές εγγυήσεις για εξάντληση της τετραετίας με σταθερό εκλογικό σύστημα, που θα αλλάζει μόνο με ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες
*Προτείνουμε τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος. Μικρότερη κυβέρνηση, με πενταετή θητεία.
*Κατάργηση των πολλών γενικών γραμματειών των Υπουργείων και έναν Γενικό Γραμματέα σε κάθε υπουργείο
*Εγγύηση ισονομίας
*Πρόβλεψη για διενέργεια δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία
*Τέλος στα ιδιαίτερα προνόμια του πολιτικού κόσμου
(Αναθεώρηση διάταξης για την ποινική ευθύνη των υπουργών γιατί είναι πια ξεπερασμένη
*Αναθεώρηση διάταξης για την ασυλία, να περιοριστεί στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων
*Εκδημοκρατισμό κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά
*Κατάργηση οικονομικών προνομίων του κάθε βουλευτή
*Μεταρρυθμίσεις για τα ΜΜΕ για διαφάνεια και αντικειμενικότητα
*Διάκριση των εξουσιών
*Ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού
*Θέσπιση χρονικών ορίων, ως προς τη θητεία του πρωθυπουργού και τις θητείες περιφερειαρχών, δημάρχων και συνδικαλιστών
*Μείωση αριθμού των βουλευτών και ενίσχυση του ρόλου τους
*Οριοθέτηση της δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
*Αλλαγή του άρθρου 16, που δεν επιτρέπει λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΑΥΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 100%, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση