GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση Σόιμπλε να αυξηθούν τα επιτόκια

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα σε επίπεδα πάνω από τ...


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν μεσοπρόθεσμα σε επίπεδα πάνω από τον πληθωρισμό, εκφράζοντας μία άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα πιο λογικό επίπεδο επιτοκίων, ένα επίπεδο επαρκές για να αντιμετωπιστεί το ρίσκο, αλλά ελαφρώς υψηλότερο από τον πληθωρισμό, όχι πολύ πάνω από τον πληθωρισμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ωστόσο η άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχεται σε πλήρη διάσταση με τις απόψεις που έχει εκφράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο Πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι, έχει δηλώσει ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία της ευρωζώνης, ενώ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέα μείωση στο 0% από το 0,25% που είναι σήμερα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση