GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γάτες... μέσα ή έξω από το σπίτι;

Πολλές φορές οι ζωόφιλοι έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το δίλημμα. Τί είναι πιο καλό για τη γάτα μου, να είναι μέσα ή έξω από το...



Πολλές φορές οι ζωόφιλοι έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το δίλημμα. Τί είναι πιο καλό για τη γάτα μου, να είναι μέσα ή έξω από το σπίτι; Φυσικά το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτούμε είναι αν μιλάμε για τη ζωή της γάτας στην πόλη ή στην εξοχή.

Αν ζείτε στην πόλη κι αποφασίσετε να αφήσετε τη γάτα σας να τριγυρίζει ελεύθερη, σκεφτείτε το ξανά! Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι γάτες αγαπούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία και αισθάνονται πιο ευτυχισμένες όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Στο παρελθόν που οι κίνδυνοι της πόλης δεν ήταν τόσοι πολλοί και μεγάλοι, μπορεί να ίσχυε κάτι τέτοιο. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ και οι πόλεις μας πλέον δεν είναι καθόλου φιλικές απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Πολλές φορές ούτε και στα δεποζόμενα ή ακόμη και στα μικρά παιδιά. Θα λέγαμε λοιπόν πως όποιος αποφασίζει να αφήνει τη γάτα του ελεύθερη στους δρόμους, θέτει την ίδια σε μεγάλο κίνδυνο και συμβάλλει στη διαιώνιση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των γάτων. Οι γατούλες της εξοχής είναι ίσως λίγο πιο τυχερές από το θέμα της κίνησης των αυτοκινήτων, αλλά κινδυνεύουν περισσότερο από φυτοφάρμακα κι άλλα χημικά και παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις αγροκαλλιέργειες.

Πέρα από τους ξεκάθαρους και πασιφανείς κινδύνους από τα αυτοκίνητα, τους κακοπροαίρετους γείτονες και περαστικούς, τα σκυλιά και άλλα ζώα που μπορεί να μεταφέρουν αρρώστιες, τους ψύλλους, υπάρχουν και τα ηλεκτροφόρα καλώδια, οι πισίνες, αλλά ακόμη και κάποια μικρά παιδιά που τα έχουν μάθει να μην σέβονται τα ζώα, αλλά να τα κακοποιούν και να τα ταλαιπωρούν.
Στην πραγματικότητα λοιπόν, αφήνοντας τη γατούλα μας εκτεθειμένη σε τόσους πολλούς κινδύνους, δεν της δίνουμε την ευκαιρία να ζήσει μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή, αλλά μια εξαιρετικά σύντομη ζωή, απειλούμενη συνεχώς από νέους κινδύνους. Επιλέγουμε ίσως τη λύση που μας δεσμεύει λιγότερο και είναι παράλληλα χρονικά και ψυχολογικά λιγότερο απαιτητική. Όμως δεν δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για το ζωάκι μας.

Μια γάτα που ζει σε σπίτι ή διαμέρισμα έχει αρκετή ευκαιρία να ασκηθεί και υπάρχουν τρόποι πολύ οικονομικοί για να τη βοηθήσουμε να ασκηθεί. Σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα για κατοικίδια θα βρούμε πολλά μικρά παιχνιδάκια που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον της γατούλας μας αμείωτο και θα την κάνουν να παίξει, να τρέξει και να αθληθεί. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι οι γάτες συνηθίζουν να κοιμούνται τα 2/3 της ημέρας!

Ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες λοιπόν και ζωόφιλοι θα πρέπει να ζυγίσουμε όλους τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής μας συνείδησης φυσικά, πριν πάρουμε την τελική απόφαση. Ακόμα κι αν θέλουμε απλά να βοηθήσουμε ένα αδέσποτο γατάκι και να το περιποιούμαστε χωρίς να το υιοθετήσουμε, καλό θα ήταν να φροντίσουμε για την στείρωσή του έγκαιρα ώστε να προλάβουμε τυχόν μελλοντικά προβλήματα. Κάποιοι δήμοι και φιλοζωικές οργανώσεις "τρέχουν" προγράμματα στείρωσης αδέσποτων ζώων ή προσφέρουν υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης σε πολύ χαμηλές τιμές όταν πρόκειται για αδέσποτα ζώα. Σκεφτείτε και πράξτε ανάλογα λοιπόν!

flowmagazine.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΓΥΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ 100% ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    MΑΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ "ΠΛΥΣΤΡΑ" ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ, ΑΠΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση