GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μερικές επισημάνσεις τώρα που ο νικητής στη Δραπετσώνα (και το Κερατσίνι) δεν είναι βέβαιος ακόμα!

του Γιώργου Τσιρίδη Λίγες μόνο εκατοντάδες ψήφων χώρισαν τον πρώτο Τζανή από τον δεύτερο Βρεττάκο και τέσσερις μόλις χιλιάδες τον πρώτο...

του Γιώργου Τσιρίδη

Λίγες μόνο εκατοντάδες ψήφων χώρισαν τον πρώτο Τζανή από τον δεύτερο Βρεττάκο και τέσσερις μόλις χιλιάδες τον πρώτο από τον τελευταίο έβδομο συνδυασμό στις προχτεσινές εκλογές. Νίκες με 18,9% απέναντι 18,3% που δεν έχουν προηγούμενο. Ποτέ δεν ήταν τόσο χαμηλά οι δύο πρώτοι συνδυασμοί και ποτέ όλοι οι άλλοι δεν έδειξαν τέτοιο δυναμισμό που να είναι όλοι κοντά και πιθανοί νικητές. Μόνο να μην είχε κατέβει ο Χρήστος Σαλαλές (που το αποφάσισε τελευταία στιγμή) σκεφτείτε πόσο θα άλλαζε το τοπίο. Ουσιαστικά στέρησε την νίκη από τον Ζαχαρία Ζούπη χωρίς εκείνος να κερδίσει τίποτε για τον εαυτό του. Σκεφτείτε να είχαν κάνει τελικά την σύμπραξη που συζητήθηκε οι Ζούπης-Κωνσταντινίδης. Από εκεί που βγήκαν οι δύο τελευταίοι, θα ήταν τώρα στην πρώτη θέση και φαβορί για τη νίκη. Λεπτομέρειες και μόνο καθόρισαν τελικά το τελικό αποτέλεσμα του α' γύρου και έχω την εντύπωση ότι λεπτομέρειες θα καθορίσουν την τύχη και του β' γύρου μετά την πανστρατιά που θα κάνουν οι αντι-Συριζαίοι για να κρατήσουν όρθια την κυβέρνηση και να μην δώσουν ευκαιρίες στον Σύριζα να πανηγυρίσει. Μηδαμινές λοιπόν οι διαφορές που σημειώθηκαν στις 18 Μαΐου για παρατάξεις που θέλουν να συγκροτήσουν πλειοψηφικά ρεύματα και να διοικήσουν αξιόπιστα τον δήμο. Όπως σημείωσε εύστοχα ο Νίκος Οικονομάκης σε ανάρτησή του οι δυο πρώτοι συνδυασμοί πήραν το 37% των ψήφων και μένει στο υπόλοιπο 63% να αποφασίσει με θετική ψήφο ή αποχή για το "μη χείρον" όπως πάντα ψηφίζει κανείς σε ένα δεύτερο γύρο εκλογών αφού το "βέλτιστον" το ψήφισε στον α' γύρο.

Όποιος κι αν νικήσει, θα πρέπει να θυμάται καλά τα εξής:
Μπορεί να πάρει στον β' γύρο το 51% της ανοχής αλλά θα πρέπει να πολιτευτεί γνωρίζοντας ότι μόνο το 18-19% τον έκρινε a priori θετικά, επομένως δεν θα έχει σε καμιά του ενέργεια την εκ των προτέρων θετική αποδοχή, θα πρέπει σε κάθε τι που κάνει να κερδίζει συνεχώς a posteriori την νέα αποδοχή.
Ακόμη ο νικητής θα πρέπει να συνεργαστεί με τους ηττημένους. Όχι όλους βέβαια, θα μπορεί να διαλέξει εκείνους που του πάνε περισσότερο, όμως θα πρέπει να τους βρει και να τους καλέσει να τον βοηθήσουν. Το δυναμικό του 18% του δήμου είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρό για να μπορέσει να υπηρετήσει σωστά τους πολίτες. Δεν είναι θέμα μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ βούλησης και ικανοτήτων αλλά και ικανής κρίσιμης μάζας στελεχών..
Θα πρέπει επομένως να λειτουργήσει ο δήμος με επιτροπές, όπως εκείνη της Ανάπλασης, όπως της Παιδείας (όχι η υπηρεσιακή αλλά μια πιο ουσιαστική), όπως του Πολιτισμού (όχι πλέον μια δημοτική επιχείρηση), των ελεύθερων χώρων (λειτούργησε επιτυχώς στη Δραπετσώνα παλιότερα) κλπ.
Δεν είμαι σε θέση να επιβάλλω κανόνες στους δυο συνδυασμούς που θα αναμετρηθούν στον β' γύρο, θα ήθελα όμως (και νομίζω θα έπρεπε και από μόνοι τους) οι δύο αντίπαλοι να γίνουν πιο συγκεκριμένοι αντί να καθαρίσουν με μια γενική διακήρυξη στην οποία, κοινότυπα και βαρετά, θα κυριαρχεί δήθεν η "σεμνότητα" και η συγκρατημένη "αισιοδοξία".
Θα ήθελα να βγουν ανακοινώσεις με τις οποίες οι δύο υποψήφιοι θα δεσμεύονται για ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς, με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους λοιπούς συνδυασμούς και με την διάθεσή τους να εργαστούν σαν υπηρέτες του λαού και χωρίς διακρίσεις. Όσο πιο πολύ αυτή η δέσμευση στην πολιτική των μη διακρίσεων είναι εμφανής, τόσο κερδισμένος θα βγει ο πολίτης και θα έχει κίνητρο να ψηφίσει υπέρ κάποιου την Κυριακή 25 Μαΐου.

3 σχόλια

  1. Ένας θεός που νταραβερίζεται με το Σαμαρά θέλει σταύρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN, 9 Μαΐου 2012

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΡΙΤΗ 20/5/2014

    ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΟΥΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ TUNISIA.

    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ TODAYS ZAMAN .
    Dourou said that Turkey has to continue its democratic reforms and follow the path of candidacy to the EU. “Thanks to Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan who has gone a long way toward building a brand new political configuration, it is not a hazard that nowadays people in Egypt, Tunisia and Libya are dreaming of the Turkish model,” Dourou said.
    When asked about SYRIZA’s policy on solving the problems of Turkish minorities in Greece, who supported the party in Sunday’s elections, Dourou replied that their party had a clear policy concerning the matter of minorities. “Minorities’ problems must be solved by state services on the basis of equality of rights, without any kind of discrimination. We [SYRIZA] are very well aware of the fact that during the economic crisis, there has been a tendency to marginalize the problems of minorities, even the minorities themselves. In that way, the members of the minorities are becoming the victims of the economic crisis and this is, according to us, highly unacceptable. We are against it, and we will fight for that not to happen. The crisis must not be the pretext for discriminatory policies against minorities. It is highly unjust, undemocratic and unfair,” Dourou said.
    Dourou added that two parties, the Panhellenic Socialist Movement (PASOK) and the ND, have huge responsibilities because Turkish minorities became the victims of their discriminatory policies. “SYRIZA has always been the responsible political force that wants to guarantee the rights of minorities, especially during these very difficult times,” Dourou said.
    Υπογραφή, ένας Έλληνας, ούτε χρυσαυγίτης ούτε συριζαίος, γιατί η Χρυσή Αυγή και η κυρία Δούρου και η ηγεσία του Σύριζα που δεν αποδοκιμάζει την κυρία αυτή, είναι οι καλύτεροι πράκτορες της Τουρκίας.
    Και εξηγούμαι.
    Η κυρία Δούρου, γιατί αυτή και το κόμμα της καλωσορίζουν τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους και τουρκογενείς στην πλειοψηφία τους, μετά οι χρυσαυγίτες με το εσκεμμένο φέρσιμο τους, τους σπρώχνουν στην αγκαλιά της Τουρκίας.
    Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τους ΈΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΕΙ ΈΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!
    Κατόπιν τούτου ξαναέρχεται η κυρία Δούρου και μιλά για Τουρκικές μειονότητες στην Ελλάδα μας.
    Υς. Γι’ αυτό τουλάχιστον στην Αττική οι χρυσαυγίτες θα ψηφίσουν δαγκωτό Δούρου και Σακελλαρίδη στον β! γύρο
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
    ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ…..
    Ο ΓΕΡΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΓΓΥΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ
    ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 867
    10 Ιουλίου 2006
    ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    Αριθμ. 61539/Γ2
    Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία της Τουρ−
    κικής Γλώσσας στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ) !!!

    ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ (ΑΝΤΙ 400, 300 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!)

    ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!!!

    ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ!!!

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΑ, ψηφοφόροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση