GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άδωνις: Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τη διάδοση ιών και επιδημιών

Στη λειτουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ως θεματοφύλακα της παγκόσμιας ατζέντας θεμάτων Υγείας, αναφέρθηκε ο υπουργός ...


Στη λειτουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ως θεματοφύλακα της παγκόσμιας ατζέντας θεμάτων Υγείας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια εκδήλωση της 67ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού που διεξάγεται στην έδρα του ΠΟΥ, στη Γενεύη της Ελβετίας.

«Ο Οργανισμός ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες, σύνθετες προκλήσεις στον τομέα Υγείας. Αποδεικνύει συνεχώς ότι διαθέτει αντανακλαστικά και ετοιμότητα ούτως ώστε να διαχειρίζεται προβλήματα, απειλές και ανθρωπιστικές κρίσεις με προεκτάσεις στην Υγεία» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας την ΕΕ, στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής Προεδρίας, στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Ανέφερε ενδεικτικά την επιτυχή εφαρμογή των διεθνών κανονισμών υγείας, με αφορμή ιδίως την πρόσφατη έξαρση επιδημιών όπως π.χ. Mers, πολιομυελίτιδα και Embola, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία της ΕΕ για τις συνεχιζόμενες ανθρωπιστικές κρίσεις σε περιοχές όπως Κεντρική Αφρική, Νότιο Σουδάν, Συρία αλλά και για τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες.

Στο εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή, χαρακτηρίζοντάς τη παγκόσμιο ζήτημα, το οποίο απαιτεί παγκόσμια αντιμετώπιση, ενώ εστίασε στις συνέπειες που επιφέρει στον περιβάλλον- υπό τη μορφή των ακραίων καιρικών φαινομένων-, στη διατροφή, την ποιότητα του νερού και του αέρα, στη χλωρίδα και την πανίδα και κατ” επέκταση στην ανθρώπινη υγεία, μέσω της διάδοσης ιών και επιδημιών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γενεύη, ο Έλληνας υπουργός Υγείας συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του ΟΗΕ, κ Michael Moeller. Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόταν από το μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβη κ. Αλέξη Αλεξανδρή, το διευθυντή του Γραφείου του κ. Διονύσιο Δαβουρλή και τον καθηγητή κ. Χρίστο Μαντζόρο, υποψήφιο της Ελλάδας για το εκτελεστικό συμβούλιο του ΠΟΥ.
Πηγή: www.protothema.gr

6 σχόλια

  1. Τώρα που η κυβέρνηση πήρε ψήφο ανοχής ( ή και εμπιστοσύνης ; ) στις περιφέρειες ( όπως λένε υπουργοί και βουλευτές και ΜΜΕ ), ήρθε η ώρα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

    Ήρθε η ώρα να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη δισ. ευρώ προς τις εφορίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες και να χρωστάνε στην εφορία !

    Ήρθε η ώρα να ψάξει να βρει το μαύρο χρήμα που υπάρχει στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές, που δεν κόβονται αποδείξεις,ειδικά στους ξένους.

    Ήρθε η ώρα να μειώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό στους δήμους και στις περιφέρειες, όπου δεκάδες κάθονται χωρίς αντικείμενο, αλλά και σε όλο το δημόσιο. Απολύσεις, διαθεσιμότητα, κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων οργανισμών τάχιστα, μείωση των κονδυλίων για σχολεία και νοσοκομεία που δεν είναι παραγωγικά, να πληρώνουν το γιατρό ή τα φάρμακα και τα σχολικά έξοδα όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

    Ήρθε η ώρα να πιάσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα ελεύθερα επαγγέλματα ( γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους,συμβολαιογράφους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ ) ελέγχοντας όσους έχουν τα 2 τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των καταθέσεών τους, παρά τη κρίση, απόκτηση περιουσίας μέσα στο 2013-2014 , καθώς και έλεγχος των καταθέσεων ανέργων που κάνουν πχ ιδιαίτερα μαθήματα ( σε παιδιά Λυκείου- Γυμνασίου ή ξένων γλωσσών ) και εισπράττουν μαύρα χρήματα 30 έως 50 ευρώ την ώρα. Ήρθε η ώρα να ελέγξει τα οικονομικά των έργων που έγιναν από Δήμους και περιφέρειες.

    Οι Έλληνες έδωσαν έγκριση στην οικονομική πολιτική του κ.Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και στη φορολογική πολιτική με τη ψήφο τους στις εκλογές. Όλοι όσοι έκαναν παράνομες αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα πρέπει να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα. Επίσης, να γίνει έλεγχος σε όσους πήραν επίδομα θέρμανσης με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή στη θέση άλλων δικαιούχων. Να ελεγχθούν, επίσης, και οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ πως χρησιμοποιήθηκαν και που από τους δήμους και τις περιφέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Όλοι οι καριόληδες εδώ και το βρακί της Τζένης σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ, ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑΔΕΣ!!

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!!

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΠΑΡΤΙ" ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ EXIT POLL, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ +5%.

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ.... ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΑΘΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΓΙΤΡΑΡΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΣΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαμημένε Σπύρο τη Δευτέρα δεν θα ξέρεις πού να κρύψεις τον κώλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΧΤΑΣ ΤΕΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑ...ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΎΡΙΖΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΕΙΡΩΝΙΚΆ...ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΊΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΟΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΚΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση