GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύκολη νίκη για το «τριφύλλι»

Τη μηχανή του για τη συνέχεια «ζέστανε» ο Παναθηναϊκός. Όπως αναμενόταν, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στον...


Τη μηχανή του για τη συνέχεια «ζέστανε» ο Παναθηναϊκός. Όπως αναμενόταν, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στον Απόλλωνα, επικρατώντας 88-61 και κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα πλέι οφ της Α1.
Την προσεχή Πέμπτη, το τριφύλλι ταξιδεύει στην Πάτρα και έχει τη δυνατότητα να πάρει το διπλό και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.
Μοίρασε τον χρόνο στους παίκτες του ο Αλβέρτης, πλουραλισμός στην επίθεση, με τον Γιάνκοβιτς να είναι ο μόνος με δέκα πόντους. «Έλαμψε» ο Διαμαντάκος που αγωνίστηκε 15’ και σκόραρε 9, ενώ έχασε κάποιες ευκαιρίες για να γίνει… διψήφιος! Δεν έπαιξε ο Φώτσης για λόγους ξεκούρασης. Με 16 ο Λιανός και 14 ο Ντάνιελ οι κορυφαίοι για τους Πατρινούς που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό.

Το ματς
Εντυπωσιακή εκκίνηση έκανε στο ματς ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα 9-0. Προς στιγμήν, ο Απόλλων Πατρών πλησίασε στους 4 (12-8), αλλά οι Λάσμε και Διαμαντίδης ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (18-8). Ο Αλβέρτης ήθελε από νωρίς να μοιράσει τον χρόνο, με τους Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδη να μπαίνουν στον αγώνα και να δικαιώνουν πλήρως τον προπονητή τους, καθώς με δικούς τους πόντους, το τριφύλλι έκλεισε την περίοδο στο +17 (χάρη σε τρίποντο του Κάρι στην εκπνοή), με 32-15, σε ένα πολύ καλό παραγωγικό παιχνίδι.
Οι «πράσινοι» κόλλησαν στις αρχές της δεύτερης περιόδου, τα σουτ δεν τους έβγαιναν και δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι των Πατρινών. Ενδεικτικό αυτού, το γεγονός πως χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά για να έρθει το πρώτο καλάθι από μεριάς γηπεδούχων με τον Ματσιούλις (34-22). Οι παίκτες του Βετούλα προσπαθούσαν να παραμείνουν κοντά στη διαφορά, αλλά ο «καυτός» Μαυροκεφαλίδης και ένα τρίποντο του Μπράμου… επανέφεραν τη διαφορά στο +17 (41-24). Και κάπως έτσι το τριφύλλι οδήγησε στα αποδυτήρια, έχοντας βάλει τις βάσεις για τη νίκη (43-28 το σκορ του πρώτου μέρους) κι ενώ στον αγώνα είχε μπει και ο Διαμαντάκος!
Το… κάτι άλλο ήταν στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός! Με τους Κάρι, Μπράμο να τα «κολλάνε» απ’ την περιφέρεια, τους Γκιστ-Λάσμε να κάνουν τη δουλειά κάτω απ’ τη ρακέτα και την άμυνα να… τρώει σίδερα, οι πρωταθλητές έτρεξαν σερί 21-3(!) και το κάτι παραπάνω από double score, 64-31 ήρθε άκρως φυσιολογικά! Το πόδι δεν έφυγε… λεπτό απ’ το γκάζι και οι παίκτες του Αλβέρτη έφτασαν τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της, το +39, με το 74-35.
Ο Παππάς έγραψε το +40 (79-39), αλλά στη συνέχεια η χαλάρωση του Παναθηναϊκού, άλλά και τα μακρινά τρίποντα του Απόλλωνα, τους έδωσαν την ευκαιρία να ρίξουν την διαφορά αρκετά και με σερί 2-18(!) να μειώσουν σε 81-57. Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δίλεπτο, με τον Χοτ των φιλοξενούμενων να διαμορφώνει απ’ τα 6,75 το τελικό σκορ (88-61) και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Πέμπτη.
Τα δεκάλεπτα: 32-15, 43-28, 74-35, 88-61
Παναθηναϊκός (Φ. Αλβέρτης): Μπράμος 7, Κάρι 9, Ούκιτς 8, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 6, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς 10, Διαμαντάκος 9, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4
Απόλλων Πατρών (Ν. Βετούλας): Ρος 3, Ντάνιελ 14, Καπερώνης, Γουίλσον 9, Λιανός 16, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 3, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας 4, Μιλουτίνοβιτς 3, Χοτ 9
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση