GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μεγάλος χαμένος του Πειραιά...

(Κατα)γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης Μεγάλη πανωλεθρία υπέστησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται πολιτικά στον...


Μεγάλη πανωλεθρία υπέστησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται πολιτικά στον Υπ. Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής».
Ο Κ. Αρβανιτόπουλος υπέπεσε στο στρατηγικός λάθος να κατεβάσει έναν μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων που στηρίζονται από τον ίδιο, κάτι που οδήγησε στον κατακερματισμό των δυνάμεων του και στην μη εκλογή των περισσοτέρων από αυτών.
Συγκεκριμένα, από τους 20 δημοτικούς συμβούλους που υποστηρίχτηκαν από τον Υπ. Παιδείας εκλέχτηκαν συνολικά μόνο 3, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και με τους διαμερισματικούς. Εκτός έμειναν, στενοί του συνεργάτες όπως ο Μιχάλης Κουλιζάκος, ο Παναγιώτης Κυρίμης και ο Χριστόφορος Ντίζος.
Η επόμενη μέρα βρίσκει τον υπουργό απόλυτα εκτεθειμένο, έχοντας στην επιρροή του μόνο 3 από τους συνολικά 29 δημοτικούς συμβούλους στον νέο Δ.Σ του Πειραιά. Παράλληλα, έχει ένα ακόμα σημαντικό πονοκέφαλο, αφού θα πρέπει να διαχειριστεί την απογοήτευση που εκφράζουν όσοι δεν εκλέχθησαν και οι οποίοι αποδίδουν το εκλογικό τους αποτέλεσμα τόσο στην αποστροφή των «δεξιών» ψηφοφόρων να ψηφίσουν το «πολυσυλλεκτικό» ψηφοδέλτιο του Γ. Μώραλη, όσο και στα στρατηγικά λάθη και κινήσεις του ίδιου του κ. Αρβανιτόπουλου.
Τη δυσαρέσκεια αυτή προσπαθεί, τις τελευταίες ώρες, να εκμεταλλευτεί ο έτερος Βουλευτής Ά Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, προσπαθώντας να προσελκύσει κομματικούς πυρήνες και στελέχη του Κ. Αρβανιτόπουλου. Πολύ, δε, περισσότερο ενισχυμένος θα είναι ασυζητητί αν αξιοποιηθεί στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος ακούγεται πως θα μεταφερθεί στον... πάγκο της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση