GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα Πούτιν στους αυτονομιστές

Μήνυμα προς τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας τους να αναβάλουν το δημοψήφ...


Μήνυμα προς τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητώντας τους να αναβάλουν το δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή, 11 Μαΐου.
Ανακατάληψη του δημαρχείου της Μαριούπολης
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ακροδεξιές ομάδες της Ουκρανίας για την αποσταθεροποίηση που έχει επέλθει το τελευταίο διάστημα στη χώρα. «Η Ρωσία πιστεύει ότι για την κρίση, η οποία αυτή τη στιγμή οδηγεί στο χειρότερο σενάριο, ευθύνονται αυτοί που οργάνωσαν το πραξικόπημα στις 22 Φεβρουαρίου και οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αφοπλιστεί», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ F-16,
    ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ:

    "ΛΑΜΠΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!"


    Η έντιμη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ουκρανίας, "σφραγίζεται" με την πρόσκληση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Μόσχα και να έχει συναντήσεις εκτός από τον ίδιο και με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης!

    Είχε προηγηθεί η δήλωση Αλέξη Τσίπρα κατά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις 21 Μαρτίου, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία, όταν ο ηγέτης του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος, αποδοκίμασε τις θέσεις του Γερμανού αξιωματούχου κατά της Ρωσίας!

    Η δήλωση Αλέξη Τσίπρα είχε ως εξής:

    "Διάβασα με έκπληξη και απορία τη δήλωση του κ. Σουλτς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία, για επαναχάραξη συνόρων στην Ευρώπη.

    Αναρωτιέμαι: Έχει απωλέσει τη μνήμη του ο κ. Σουλτς ή η συμμαχία του με την κυρία Μέρκελ τον εξωθεί σε ανακρίβειες; Μήπως ξέχασε τη Γιουγκοσλαβία;

    Ή μήπως δεν γνωρίζει ότι, για πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύνορα στην Ευρώπη παραβιάστηκαν με την εισβολή των στρατευμάτων του Αττίλα στην Κύπρο;

    Αυτό που, πράγματι συμβαίνει για πρώτη φορά σήμερα, με αφορμή την Ουκρανία, είναι η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας κυβέρνησης με ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, που παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας της.

    Στην Ουκρανία η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε το δικό της προηγούμενο, με την επιβολή κυρώσεων στην Αυστρία το 2000, όταν στην κυβέρνηση συμμετείχε το ακροδεξιό κόμμα του Γιεργκ Χάιντερ. Και προχωρά σε ψυχροπολεμικές ακροβασίες με τη Ρωσία.

    Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν στο σκοτάδι του Ψυχρού Πολέμου. Και αποδεικνύουν ότι ο κ. Σουλτς έχει εγκαταλείψει τη μεταπολεμική σοσιαλδημοκρατική παράδοση - και ιδιαίτερα την εμπνευσμένη Ostpolitik. Και μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στην κυρία Μέρκελ, παρά στον Βίλυ Μπραντ."


    …τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του.

    Σε αντιδιαστολή με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ουκρανικό και την επίσκεψη στήριξης του Ε. Βενιζέλου στην φιλοναζιστική και πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, η δήλωση αυτή ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρή.

    Η Μόσχα ανταποκρίθηκε απόλυτα στη στάση του Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε ακολούθησε αντιρωσική πολιτική.

    Η Ρωσία πόνταρε πολλά στον Α. Σαμαρά, ο οποίος φρόντισε να διαψεύσει (και) τις ρωσικές προσδοκίες πολύ γρήγορα.

    Και η συμμετοχή της Ελλάδας, με έγκριση των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου, σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, όπου προσομοιώνεται προσβολή ρωσικού εδάφους, όπως θα συμβεί στην άσκηση JAWTEX 2014 στην Βαλτική, έχει ενοχλήσει σφόδρα τη Μόσχα, η οποία ετοιμάζει ως "αντίποινα" θερμή πολιτική υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα.

    Η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τον προσωπάρχη του Κρεμλίνου, πρώην Αντιπρόεδρο και πρώην Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ.

    Επίσης θα έχει συναντήσεις με τον Γκεόργκι Ουσακόφ, σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την Πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο και την Ελληνικής καταγωγής, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Κριμαίας, Όλγα Κοβιτίδη.

    Δεν αποκλείεται συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, έχουμε το ΚΚΕ, που τηρεί ανάλογη στάση με τον ΣΥΡΙΖΑ...

    Kαι από την άλλη έχουμε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ – πιστοί, στην πολιτική των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, πολιτικοί σχηματισμοί και τους ΑΝΕΛ, που κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς πρεσβεύουν κι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα ιδεολογικής ταυτότητας.

    Όσον αφορά το "Ποτάμι", εδώ έχουμε ένα χαρακτηριστικό αποκρουστικό δείγμα, συνονθύλευμα life-style, διαπλοκής, υποτέλειας, ραγιαδισμού και πλήρους αφοσίωσης στα Υπερατλαντικά και Γερμανικά "αφεντικά" (μην ξεχνάτε τις δηλώσεις Σταύρου Θεοδωράκη, υποστήριξης των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση