GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αστυνομία της Κύπρου ζητά να παραδοθεί αυτός που έριξε την κροτίδα και τραυμάτισε τον ποδοσφαιριστή

Αν και αναγνωρίζει το γεγονός πως κροτίδες, φωτοβολίδες και πυρσοί πέρασαν εντός του γηπέδου, η Αστυνομία θεωρεί πως ο προγραμ...



Αν και αναγνωρίζει το γεγονός πως κροτίδες, φωτοβολίδες και πυρσοί πέρασαν εντός του γηπέδου, η Αστυνομία θεωρεί πως
ο προγραμματισμός της για το χθεσινό ντέρμπι ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ, στέφθηκε με επιτυχία. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, κάλεσε αυτόν ή αυτούς που έριξαν την κροτίδα που τραυμάτισε τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ να παραδοθούν, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο cytoday.eu.

Σε δηλώσεις του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως για τον συγκεκριμένο αγώνα είχε γίνει μια "αρκετά καλή προεργασία, οργάνωση και σχεδιασμός, με ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των οποιονδήποτε επεισοδίων", κάτι που όπως επεσήμανε, διαπιστώθηκε και από το γεγονός πως δεν υπήρξαν επεισόδια, είτε κατά την άφιξη, είτε κατά την αναχώρηση των οπαδών των δυο ομάδων από το γήπεδο.

Υπέδειξε παράλληλα πως, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, λειτούργησε με επιτυχία και χωρίς προβλήματα η απόφαση να παρουσιάζουν οι φίλαθλοι δελτίο ταυτότητας κατά την είσοδο τους στο στάδιο.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κάποιοι οπαδοί της ΑΕΛ κατάφεραν να φέρουν κροτίδες, φωτοβολίδες και καπνογόνα στη γήπεδο, ο Ανδρέας Αγγελίδης διερωτήθηκε κατά πόσο θα έπρεπε κατά τους ελέγχους, η Αστυνομία να συμπεριφέρεται στους οπαδούς σαν κοινούς εγκληματίες, "δηλαδή να γίνονται σωματικοί έλεγχοι κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να εντοπίζονται τα οποιαδήποτε αντικείμενα υπάρχουν, που σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος".

Τόνισε επίσης πως "τα οποιαδήποτε προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν από την αστυνομία, σε αυτό το σημείο που βρίσκεται το πρόβλημα, γιατί πρόκειται περί προβλήματος, είναι στενά συνυφασμένα με την καταστολή του φαινομένου" και πρόσθεσε ότι "το πρόβλημα όπως εξελίχθηκε έχει αρκετές διαστάσεις και πλήττει καίρια τις αξίες μας, τις αρχές, τον πολιτισμό και την κοινωνία μας".

Χαρακτήρισε επίσης άδικες τις κατηγορίες κάποιων, πως η Αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της στο θέμα αυτό και ανέφερε πως , "το γιατί μπήκαν οι κροτίδες μέσα πρέπει να το ψάξουμε ποιο βαθιά", υποδεικνύοντας παράλληλα πως, η πλειοψηφία των φιλάθλων και ιδιαίτερα νεαροί σε ηλικία, συμμορφώθηκαν και δεν επιχείρησαν να φέρουν μαζί τους επικίνδυνα αντικείμενα.

Κάλεσε παράλληλα όσους φίλαθλους υποστηρίζουν πως δεν τους έγινε έλεγχος κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, να το καταγγείλουν στην Αστυνομία, σημειώνοντας πως "είναι αδιανόητο αν μέλη μας που βρίσκονταν καθήκον, να συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο".

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, η ομάδα διερεύνησης άρχισε εξετάσεις για εντοπισμό των προσώπων που έριξαν τα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς επίσης και πως έχουν καταλήξει οι κροτίδες μέσα στον αθλητικό χώρο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται . Κάλεσε δε όσους έχουν πληροφορίες να τις δώσουν στην Αστυνομία.

Όσον αφορά το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έριξαν την κροτίδα που τραυμάτισε τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως "έχοντας υπόψη πως καταδίκασαν και την ομάδα τους τελικά και τις τύψεις που πρέπει να νιώθουν, εγώ θα τολμούσα να τους καλέσω να έρθουν στην Αστυνομία και να παραδοθούν".

Αναφερόμενος στους χθεσινούς τραυματισμούς, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε πως με την είσοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, οπαδοί της ΑΕΛ έριξαν προς τον αγωνιστικό χώρο κροτίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 3 μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου Cytavision, ηλικίας 50, 27 και 38 χρόνων. Ο πρώτος διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικό τραύμα στο σαγόνι και του έγιναν συρραφές, ο δεύτερος θα εξεταστεί από ειδικό ιατρό, αφού έχει έντονους πόνους στο αυτό και ο τρίτος έφερε εκδορές στο δεξιό πλευρό. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Κακά, διαπιστώθηκε ότι έχει δυο θλαστικά τραύματα στη δεξιά βρεγματική χώρα και του έγιναν συνολικά τρεις συρραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση