GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόσχα: Οι κυρώσεις θα πλήξουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως οι νέες κυρώσεις από την ΕΕ θα εμποδίσουν τις προσπάθειες για να εκτονωθεί η κρίση στην Ουκρανία και κ...


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως οι νέες κυρώσεις από την ΕΕ θα εμποδίσουν τις προσπάθειες για να εκτονωθεί η κρίση στην Ουκρανία και κάλεσε τη Δύση να πείσει το Κίεβο να πραγματοποιήσει συνομιλίες για τη μελλοντική δομή της χώρας πριν από τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου.
Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων για την αυτονομία στις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ "θα πρέπει να αποτελέσουν ένα σαφές σήμα προς το Κίεβο για το βάθος της κρίσης" στην Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, το Κίεβο αρνείται ένα "πραγματικό" διάλογο με τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.
"Η άρνηση των αρχών του Κιέβου για ένα πραγματικό διάλογο με τους αντιπροσώπους των περιφερειών, πρώτα απ” όλα στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές της χώρας, αποτελεί ένα σοβαρό εμπόδιο στην οδό της αποκλιμάκωσης", τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Γιατί πέθανε ο Τσε...

    Ο Ερνέστο Γκεβάρα δεν πέθανε για μιαν απλή ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των φτωχότερων λαών.

    Για μένα και πιστεύω για πολλούς, στην πραγματικότητα για εκατομμύρια πρόσωπα και κυρίως για τους νέους που θρήνησαν το τέλος του, πέθανε για ένα ιδανικό απείρως υψηλότερο, για το ιδανικό ενός Νέου Ανθρώπου.

    Αυτό το ιδανικό προϋποθέτει προφανώς την πάλη ενάντια στην αθλιότητα των καταπιεζόμενων λαών.

    Αλλά προϋποθέτει επίσης -σε τελευταία και ίσως και σε πρώτη ανάλυση- και μια νέα μορφή συμβίωσης, μία κοινότητα στην οποία θα εξασφαλίζονται για όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις όχι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά και μια αυθεντική επικοινωνία: μια κοινωνία, ένας βαθύτερος δεσμός ελεύθερων ανθρώπων, μια συνεργασία μεταξύ αυθεντικών προσώπων....


    Οι κομμουνιστές, που τον εγκατέλειψαν στην τελική τραγική μάχη, τον κατηγορούσαν για τυχοδιωκτισμό, για έλλειψη αίσθησης της πραγματικότητας, για αναρχικό ρομαντισμό.

    Σίγουρα είναι πιθανόν, ότι αν ήταν κλεισμένος σε κάποιο απόμερο και ασφαλές γραφείο, στέλνοντας διαταγές με το ταχυδρομείο ή με το ραδιόφωνο, θα φαινόταν πιο αποτελεσματικός στα μάτια αυτών των επιστημόνων της επανάστασης.

    Αλλά αναμφίβολα δεν θα ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματικός όσο με αυτόν τον άλλο τρόπο, το ρομαντικό και ηρωικό, νεκρός επικεφαλής ενός μικρού και χαμένου στρατιωτικού αποσπάσματος, αφού πάλεψε μέχρι την τελευταία του πνοή και μέχρι το τελευταίο χτύπημα της καραμπίνας του.

    Ενάντια στη νοοτροπία των καταλόγων και των αρχείων των γραφείων, αυτός διεκδίκησε με τη ζωή του τη θυσία και τη μοναξιά.


    Ο Γκεβάρα, στον οποίο θα αναφέρονταν αυτοί οι τεχνικοί, θα είχε ζήσει λίγα χρόνια περισσότερο.

    Αυτός που πέθανε επικεφαλής της ομάδας των συντρόφων του θα έχει αντίθετα τη διάρκεια των σημαιών, την αιωνιότητα των συμβόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση