GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνώρισε τις θυσίες των Κυπρίων η Μέρκελ

Υπέρ της μεγαλύτερης εμπλοκής της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό τάχθηκε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας ...



Υπέρ της μεγαλύτερης εμπλοκής της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό τάχθηκε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε την ετοιμότητα της χώρας της για στήριξη των κυπριακών ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

«Από κυπριακής πλευράς αναμένεται μια μεγαλύτερη στράτευση από πλευράς ΕΕ και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε αυτή τη διάσταση», ανέφερε η κ. Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μετά το πέρας του γεύματος εργασίας που είχαν σήμερα στο Βερολίνο.
Παράλληλα, η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις της κυπριακής Κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής και αναγνώρισε τις θυσίες του κυπριακού λαού, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

«Για το λόγο αυτό η Γερμανία θέλει να βοηθήσει, υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των ΥΠΟΙΚ των δύο χωρών για υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τέτοιες συμφωνίες υπάρχουν και με άλλες χώρες που έχουν προβλήματα οικονομικά», είπε.
Τέλος για το θέμα της Ουκρανίας και μιας ενδεχόμενης επέκτασης των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία, κ. Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας διπλωματικής λύσης, τονίζοντας ότι επέκταση των κυρώσεων πρέπει να αποφασιστεί εάν υπάρχει ανάγκη αλλά δεν είναι αυτοσκοπός.

"Πρέπει να επιδείξουμε δυνατότητα ανάληψης δράσεις, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και τις επιπτώσεις", πρόσθεσε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε εκ νέου την αναγκαιότητα ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι ο ίδιος συνάντηση «την απόλυτη συμπαράσταση και κατανόηση» της κ. Μέρκελ.

Για την οικονομία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής, και ευχαρίστησε την κ. Μέρκελ για τη δήλωσή της ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και τεχνοκράτες των δύο χωρών βρίσκονται σε διάλογο για να καταλήξουν το συντομότερο σε ένα πρόγραμμα στήριξης από γερμανικής πλευράς για τις ΜΜΕ.

Αναφορικά με το θέμα της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει προσεκτική καταγραφή των επιπτώσεων σε κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ από μια ενδεχόμενη επέκταση των κυρώσεων και εξέφρασε τις ανησυχίες για την κυπριακή οικονομία από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Κύπρος πάει καλά με την εφαρμογή του μνημονίου αλλά ενδεχόμενες νέες κυρώσεις "πιθανότατα να επιφέρουν πλήγμα" στην πορεία της οικονομίας, είπε.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση