GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάρατζ: Θα τρομοκρατήσουμε το πολιτικό κατεστημένο

"Η επιτυχία του κόμματος των Βρετανών ευρωσκεπικιστών θα "τρομοκρατήσει" το πολιτικό κατεστημένο και ήδη αποδείχ...



"Η επιτυχία του κόμματος των Βρετανών ευρωσκεπικιστών θα "τρομοκρατήσει" το πολιτικό κατεστημένο και ήδη αποδείχθηκε καταστροφική για τον κυβερνητικό συνασπισμό", δήλωσε ο σταρ του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "UKIP", Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο ακροδεξιός άνεμος που πνέει από χτες στη Βρετανία προκαλεί κυβερνητικούς τριγμούς καθώς ο θρίαμβος του ηγέτη των ευρωσκεπτικιστών κατάφερε σημαντικό πλήγμα στον συνασπισμό των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Με ποσοστό που άγγιξε το 27,59% , ο ηγέτης του ακροδεξιού Ukip έιναι ο μεγάλος νικητής στις τοπικές αλλά και στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν παράλληλα στη χώρα την ώρα που ο κυβερνητικός εταίρος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, Νικ Κλεγκ δέχεται τα πυρά των ομοϊδεατών του που του ζητούν να παραιτηθεί.

Δώδεκα απο τους 56 βουλευτές του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ετοιμάζονται να απευθύνουν δημόσια έκκληση στον Κλεγκ ζητώντας του να παραιτηθεί, κάτι το οποίο ο ίδιος είχε επανειλημμένως αποκλείσει πριν από τις εκλογές σε ερώτηση αν θα παραιτείτο σε περίπτωση μεγάλης ήττας του κόμματός του.Πάντως, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράετς έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του , πρόκειται για τον Βινς Κέιμπλ, έναν πολιτικό με μεγάλη απήχηση στους κόλπους των Φιλελεύθερων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αυτοχαρακτηρίζονται ως το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα στη χώρα, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες χαρακτήρισαν ήττα του Κλεγκ την εμφάνισή του σε δύο τηλεμαχίες για την Ευρώπη με αντίπαλο τον αρχηγό του αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ. Το κόμμα του Κλεγκ, εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, έχασε περισσότερες από 300 έδρες στις τοπικές εκλογές της Πέμπτης και κατέγραψε μεγάλες απώλειες και στις ευρωεκλογές. Το ακροδεξιό κόμμα UKIP κατέλαβε 27,5%, ακολουθούν οι Εργατικοί με 25%, ενώ οι Συντηρητικοί ήρθαν τρίτοι με ποσοστό 24%. Οι Φιλελεύθεροι απέσπασαν το ταπεινωτικό 7%, μια μονάδα πίσω από τους Πράσινους.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Κλεγκ, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, ακτιβιστές του ζητούν να παραιτηθεί και να αφήσει το κόμμα να επιλέξει νέο αρχηγό πριν από τις εθνικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να χάσει πολλές από τις έδρες του. Μέχρι σήμερα, η επιστολή είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 200 υπογραφές.

Σε περίπτωση που ο Κλεγκ παραιτηθεί ή απομακρυνθεί, η βρετανική κυβέρνηση κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση ένα χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση