GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φρούριο η πλατεία Ταξίμ

Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματίσει για τη σημερινή επέτειο των διαδηλώσεων και της αστυνομικής βίας που ξεκίνησαν πέ...


Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματίσει για τη σημερινή επέτειο των διαδηλώσεων και της αστυνομικής βίας που ξεκίνησαν πέρσι στο πάρκο Γκεζί της ίδιας πλατείας, η «Πλατφόρμα Αλληλεγγύης Ταξίμ» που σχηματίστηκε πέρσι σχετικά με τις διαμαρτυρίες.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει νωρίτερα σήμερα ότι «η αστυνομία έχει λάβει ρητές εντολές και θα πράξει ό,τι πρέπει».
Από τις τρεις το απόγευμα οι αρχές έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια πλοίων που οδηγούν από την ασιατική Κωνσταντινούπολη στην ευρωπαϊκή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια μετρό και λεωφορείων προς την πλατεία Ταξίμ.
Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στα αυτοκίνητα, ενώ είναι ελεγχόμενη η είσοδος πεζών.
Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα η αστυνομία εμπόδισε σε περίπου 150 άτομα να βγουν στην πλατεία.
Η είσοδος όμως στο πάρκο Γκεζί που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ απαγορεύεται. Περίπου 25 χιλιάδες αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στην εφαρμογή των σημερινών μέτρων.
Στην πλατεία Ταξίμ βρίσκονται περίπου 50 αστυνομικά οχήματα που διαθέτουν μηχανισμό εκτόξευσης νερού.
Αστυνομικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες σε σημεία που ενδέχεται να υπάρξουν προσυγκεντρώσεις, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας περνούν συνεχώς πάνω από τα κεντρικά σημεία της Πόλης.
Η αστυνομία προχώρησε σήμερα στην προσαγωγή του ανταποκριτή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου «CNN» στην Κωνσταντινούπολη, τη στιγμή που μετέδιδε ρεπορτάζ σε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία Ταξίμ.
Την ώρα που μετέδιδε ζωντανά το ρεπορτάζ του, ο Ίβαν Ουότσον περικυκλώθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι αρχικά ζήτησαν το διαβατήριό του και στη συνέχεια προέβησαν στην προσαγωγή του, αλλά και του κάμεραμαν. Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μισή ώρα.
«Θα συλλαμβάνονται όσοι διαδηλώνουν»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα συλληφθούν οι διαδηλωτές που θα θελήσουν να τιμήσουν σήμερα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης την πρώτη επέτειο από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 που συγκλόνισαν την Τουρκία.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Ο Ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 31% τη Νέα Δημοκρατία και την Ελιά ( + 6,5% το Ποτάμι ), άρα επιθυμεί γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ;

    1) Άμεση είσπραξη των 66 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Υπουργείο Οικονομικών να βάλει όριο μέσα στο καλοκαίρι να πληρώσουν όλοι αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο.Κι αν δεν πληρώσουν, να κάνει κατασχέσεις σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία τους. Αυτά ψήφισε ο λαός πριν λίγες μέρες και θέλει να τα δει.

    2) Άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής, με έλεγχο των καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων, που αύξησαν τη περιουσία τους μέσα στο 2013-2104. Έλεγχος των τραπεζικών θυρίδων για "μαύρο χρήμα". Έλεγχος για φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών, τουριστικών επιχειρήσεων ( με καταγραφή αφίξεων τουριστών και σύγκριση με παραστατικά διαμονής τους ), άνεργων και αγροτών. Το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο. Αυτό ψήφισε και ζητάει ο ελληνικός λαός από τη ΝΔ- Ελιά. Όλοι μας πρέπει να καταγγέλουμε όσους φοροδιαφεύγουν, γιατρούς, υδραυλικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ηλεκτρολόγους, εστιάτορες, τουριστικά γραφεία, φακελάκια, ιδιαίτερα μαθήματα, κάθε έναν που δεν τηρεί το μνημόνιο και δεν πληρώνει φόρους.Άμεση δήμευση υπέρ Δημοσίου όλων των μαύρων χρημάτων που βρίσκει ο ΣΔΟΕ και όχι απλά ένα πρόστιμο. Ιατρεία, φαρμακεία, ινσιτούτα αισθητικής, συνεργεία αυτοκινήτων, μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά στην επαρχία, αγρότες που πουλάνε προϊόντα χωρίς αποδείξεις, όργιο φοροδιαφυγής.

    3) Άμεση επέμβαση σε συντάξεις, εφάπαξ και επικουρικά και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Αυτό ψήφισαν οι περισσότεροι συνταξιούχοι στις ευρωεκλογές. Φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα, αφού εγκρίνουν τη διακυβέρνηση ΝΔ- Ελιάς.
    4 ) Ένα έκτακτο μέτρο, αντί για νέα μέτρα στο λαό, θα μπορούσε είναι να επιβληθεί φόρος εφάπαξ 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ( ανά οικογένεια ). Αυτοί που έχουν πολλά ας βοηθήσουν όσους έχουν λίγα. Ο ελληνικός λαός το δέχεται με χαρά, γιατί άντεξε τόσους φόρους και χαράτσια και επιζητά σταθερότητα. Οι πλούσιοι ας στηρίξουν αυτή τη σταθερότητα δίνοντας ένα μέρος από τον πλούτο τους ( και μάλιστα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, Ελιάς και Ποταμιού θα το κάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση για να στηρίξουν τη κυβέρνησή τους ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση