GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Στην αστυνομία η ευθύνη για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η απολογία του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στη Λεωφόρο για το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Ο νομικός...



Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η απολογία του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στη Λεωφόρο για το ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Ο νομικός σύμβουλος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κάρνης, επέρριψε τις ευθύνες των όσων έγιναν στην Αστυνομία. Θα ακολουθήσει στα γραφεία της ΕΠΟ η απολογία του «τριφυλλιού» για τα όσα συνέβησαν στο τελικό Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην απολογία του:

«Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρχαν οι δυο ομάδες την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια, οπότε δεν προκύπτει κάποια παρακώλυση του αγώνα. Έχει ευθύνη η ΕΛΑΣ, διότι εκείνη είναι υπεύθυνη να σχεδιάσει, να προλάβει και να καταστείλει εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε γεγονός το οποίο προσβάλει την ομαλή τήρηση του αγώνα. Παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι οι ηθικοί αυτουργοί, διότι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Παναθηναϊκός δεν έχουν αμελήσει στο παραμικρό για τα γεγονότα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα περιστατικά.

Τα επεισόδια δεν έχουν χαρακτήρα εκτεταμένων διότι έγιναν στις κερκίδες και όχι στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα με το τι γράφει στην έκθεση της η ΕΛΑΣ. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρωτοβουλία των δυο ΠΑΕ να διεξαχθεί αγώνας με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να συμβεί αυτό. Εκείνο που θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε στους δυο προέδρους, αν θα μπορούσαμε, είναι μια αφέλεια για την παρακολούθηση αγώνα με φίλους και των δυο ομάδων, διότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι καιροί για κάτι τέτοιο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει την αντικειμενική ευθύνη, για τους 10,20,50 που παρεισέφρησαν μέσα οι οποίοι δεν είχαν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές».


«Αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό και όλοι είναι εναντίον μας» είπε ο ΠΑΟΚ

Στην αστυνομία έριξε τις ευθύνες με τη σειρά της και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της απολογίας της για τα επεισόδια της «Λεωφόρου» στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Η ΠΑΕ κατέθεσε τριπλή ένσταση ζητώντας να μην ληφθεί υπόψιν η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα καθώς και να μην θεωρηθεί υπότροπος γιατί προηγήθηκε ήδη η κλήση σε απολογία από την πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας, οπότε δεν μπορεί να γίνει νέα δίωξη για το ίδιο αδίκημα.

Επίσης, καλείται ως υπότροπος, ενώ όταν τελέστηκε το αδίκημα στη Λεωφόρο, δεν είχε τελεσιδικήσει η υπόθεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό και τέλος τιμωρήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια με τον Ολυμπιακό, αλλά τα επεισόδια με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικά, οπότε δεν υπάρχει υποτροπή.

«Κάνουμε ένσταση απαραδέκτου της δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα με τη συμπληρωματική σας κλήση καθώς είχε προηγηθεί η δική σας δίωξη. Πρόκειται για τα ίδια περιστατικά, για καινούργια δίωξη που απαγορεύεται και κηρύσσεται απαράδεκτη ακόμα και εάν δοθεί διαφορετικός χαρακτηρισμός στην πράξη. Είναι νομικά αβάσιμη – μη νόμιμη γιατί με τις εκθέσεις των αξιωματούχων πουθενά δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις σωματική βλάβη και στον κυρίως χώρο του γηπέδου.

»Ας μας πει η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα πού ήταν αυτές οι προϋποθέσεις. Υπάρχει τραυματισμός; Πουθενά. Είσοδος κόσμου; Πουθενά. Δεν μπορεί να μου αλλάξει το χρόνο τέλεσης, δεν μπορεί να με βάλει υπότροπο και δεν μπορεί να μου ασκήσει νέα δίωξη», είπε χαρακτηριστικά ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Ενώ φανερά εκνευρισμένος και σε υψηλούς τόνους συνέχισε: «Είμαι αγανακτισμένος με τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό συμβαίνει πρώτα από όλα γιατί αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της ΕΠΟ. Αν εφαρμόζαμε τους κανονισμούς και όχι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν θα είχαμε τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια. Η απόφαση της αφαίρεσης βαθμών είναι ένα μνημείο νομικής αυθαιρεσίας.

»Αν η ΕΠΟ θέλει να διαλύσει τον ΠΑΟΚ, ελπίζω η επιτροπή σας να μας δει λίγο διαφορετικά. Από πού προκύπτει η χρήση των δημοσιευμάτων για τις πειθαρχικές διώξεις; Δεν γίνεται να δικαζόμαστε με δημοσιεύματα του 'Γαύρου' και του 'Πρωταθλητή'. Στο ματς της Λεωφόρου έχουμε μόνο ρίψεις κατ' εξακολούθηση και τιμωρήστε μας γι' αυτό και όχι για εκτεταμένα επεισόδια».


Να σημειώσουμε ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ απολογήθηκαν σήμερα Πέμπτη, ύστερα από τις κλήσεις από τις πειθαρχικές επιτροπές Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ για τα επεισόδια στα μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα και στον τελικό του Κύπελλο, αντίστοιχα, αλλά και για την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τα επεισόδια της Κυριακής στη Λεωφόρο. Οι δύο ομάδες θα δώσουν τις εξηγήσεις τους, προσπαθώντας να γλιτώσουν τις εξοντωτικές ποινές που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Παναθηναϊκό, που έχει να αντιμετωπίσει και είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο. μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 40 ως 240 χιλιάδες ευρώ, δύο έως τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών, που θα ισχύσει στα πλέι οφ.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, που θα θεωρηθεί υπότροπος, προβλέπεται νέα αφαίρεση βαθμών (-2), με αποτέλεσμα η συνολική ποινή να φτάσει στο -5.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση