GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ε.Ε. δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο»

Ο αντιφασιστικός αγώνας, ψυχή του οποίου ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, με επικεφαλής το μπολσεβίκικο κόμμα, το Στάλινγκραντ, το Λέν...


Ο αντιφασιστικός αγώνας, ψυχή του οποίου ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, με επικεφαλής το μπολσεβίκικο κόμμα, το Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, η Σεβαστούπολη, η Κοκκινιά και η Καισαριανή, μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη των λαών, όπως και χιλιάδες άλλοι τόποι, όπου κρίθηκε και καθορίστηκε η έκβαση αυτής της σκληρής μάχης, όπου επιδείχτηκε από τη μια η βαρβαρότητα στην οποία οδηγεί ο καπιταλισμός και από την άλλη το μεγαλείο της λαϊκής πάλης ενάντια σ” αυτό το καπιταλιστικό δημιούργημα, στον φασισμό.
Αυτό υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του ομιλία στο «Στρογγυλό Τραπέζι» που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με θέμα «Κίνδυνοι του φασισμού στην Ευρώπη».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην επιχείρηση, όπως είπε, διαστρέβλωσης της ιστορίας και την ταυτόχρονη προσπάθεια έμμεσης δικαίωσης της φασιστικής κτηνωδίας.
Τόνισε ότι «πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαύρη προπαγάνδα της ψευτιάς παίζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με εξέχοντα τον ρόλο της ΕΕ, η οποία έφτασε μάλιστα στο σημείο να καθιερώσει την 9η Μάη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ως "μέρα της Ευρώπης", επιδιώκοντας να σβήσει από τη μνήμη των λαών της Ευρώπης, τον αντιφασιστικό χαρακτήρα αυτής της επετείου».
Αναφέρθηκε στη «βρώμικη ιδεολογικοπολιτική επιχείρηση ταύτισης φασισμού- κομμουνισμού» και τόνισε ότι «την ίδια ώρα η ΕΕ και οι ΗΠΑ στηρίζονται και στηρίζουν ανενδοίαστα τις πιο μαύρες και αντιδραστικές δυνάμεις, όπως αυτές της κυβέρνησης της Ουκρανίας και νωρίτερα χωρών της Βαλτικής για την προώθηση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων στην περιοχή της Ευρασίας».
«Ο φασισμός είναι η ακραία φωνή του κεφαλαίου»
Με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής, αλλά και στη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, είπε ότι ο φασισμός και τότε και τώρα είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος, γεννιέται στα σπλάχνα του συστήματος, δεν είναι όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, κάτι έξω από αυτό.
«Ο φασισμός είναι η ακραία φωνή του κεφαλαίου, που αξιοποιείται ως η αιχμή του δόρατος της καπιταλιστικής εξουσίας ενάντια στο εργατικό κίνημα» τόνισε.
Επισήμανε ότι η ενίσχυση των φασιστικών κομμάτων, όπως των ουκρανικών, αλλά και της Χρυσής Αυγής, εκδηλώθηκε μετά την παταγώδη αποτυχία υποσχέσεων των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην κυβέρνηση.
Ανέφερε «ποιος δεν θυμάται τις παραπλανητικές ΠΑΣΟΚικές υποσχέσεις στην Ελλάδα λίγο πριν την εκδήλωση της κρίσης» και πρόσθεσε πως όταν η σοσιαλδημοκρατία αλλά και τα φιλελεύθερα αστικά κόμματα και οι αστικές κυβερνήσεις κάθε λογής, υπόσχονται φιλολαϊκές ρυθμίσεις και στην πράξη ακολουθούν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, υπηρετώντας τα μονοπώλια, τότε η απογοήτευση κατεστραμμένων λαϊκών στρωμάτων μπορεί να στραφεί και προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση.
«Ανάλογη εξέλιξη υπήρξε και στην Ουκρανία, με τις υποσχέσεις που είχε δώσει η κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς» είπε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε:
«Αυτή η εξέλιξη χρειάζεται την προσοχή μας σήμερα, όταν εδώ στη χώρα μας ακούμε πολλά περί μιας «πατριωτικής κυβέρνησης της Αριστεράς», που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ κι η οποία μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, πάνω στις «ράγες» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δήθεν θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους, θα επιλύσει τα λαϊκά προβλήματα».
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη και δυστυχώς, όπως ιστορικά αποδεικνύεται, μια τέτοια αριστερή κυβέρνηση κατά τα γνωστά πρότυπα της σοσιαλδημοκρατίας, μπορεί να αποδειχτεί «γέφυρα» για μια ακόμη πιο δεξιά, πιο σκληρή κι αντιλαϊκή πολιτική» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς στην Ουκρανία η ελληνική κυβέρνηση που προεδρεύει στην ΕΕ, ανέλαβε ενεργητικό ρόλο, προσθέτοντας ότι η ΕΕ που χαρακτηρίζει «ολοκληρωτισμό» οποιαδήποτε κυβερνητική αλλαγή δεν στηρίζεται στις αστικές επιλογές, δεν διστάζει να αξιοποιήσει τη δράση εθνικιστικών- φασιστικών, αντικομμουνιστικών στοιχείων.
«Αρκετοί δούλεψαν για τη Χρυσή Αυγή»
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι στην Ελλάδα αρκετοί «δούλεψαν» για την ενίσχυση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, καλλιεργώντας το μίσος εναντίον του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και της συλλογικής πολιτικής και συνδικαλιστικής οργάνωσης και αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και «στήνοντας πολιτικούς «διαύλους» με το φασιστικό μόρφωμα υποσχόμενοι μέχρι και κυβερνητικά έδρανα, την ώρα μάλιστα που καλλιεργούσαν την απαράδεκτη «θεωρία των δύο άκρων».
Επισήμανε ότι τώρα ακολουθείται από το σύστημα πολιτική «κλαδέματος» της Χρυσής Αυγής, αλλά όχι ουσιαστικής αντιμετώπισής της και υπογράμμισε ότι «το αστικό πολιτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται για το "ξερίζωμα", αλλά για τον "καλλωπισμό" κι εξωραϊσμό αυτού του μορφώματος και δεν αποκλείει την προσεχή αξιοποίησή του σε βάρος του εργατικού- λαϊκού κινήματος».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή «δεν αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά της υπεράσπισης δήθεν της αστικής δημοκρατίας, του καπιταλιστικού συστήματος που τη γεννά, αλλά από τη Λαϊκή Συμμαχία σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, από ένα λαϊκό κίνημα, που θα αμφισβητεί και θα αντιπαρατίθεται με την στρατηγική των μονοπωλίων».
«Στις εκλογές πρέπει να υπάρξει σαφής καταδίκη της ΕΕ»
Ανέφερε ότι το ΚΚΕ διδάσκεται και προετοιμάζεται να παλεύει σε όλες τις συνθήκες και έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου τοπικών, περιφερειακών ή και γενικευμένου πολέμου, τονίζοντας ότι «σε συνθήκες προετοιμασίας πολέμων και γενικά ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της παίρνουν μέτρα κατά του εργατικού κινήματος, αξιοποιούν και τα εθνικιστικά- φασιστικά κόμματα, μπορούν να επιδιώξουν την επιβολή κατασταλτικών μέτρων σε βάρος του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος».
Είπε ότι στις εκλογές πρέπει να υπάρξει σαφής καταδίκη της ΕΕ και για τη στήριξη που παρείχε στην αντιδραστική εξέλιξη στην Ουκρανία, ενώ αναφερόμενος στη σταθερότητα που επικαλείται η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είπε ότι «είναι η συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».
Αναφορικά δε με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ» που διατυπώνει η Κουμουνδούρου, «υπονοώντας ότι χωρίς να θιχτούν ΕΕ και κεφάλαιο, δηλαδή χωρίς να θιχτεί ο δρόμος εξέλιξης των πραγμάτων που μας έφερε έως εδώ, ότι δήθεν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη "σωτηρία" έχει σαφή πρόθεση να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους μέσα στην ΕΕ, μέσα στα αντιδραστικά πλαίσια μιας κοινωνίας που στηρίζεται στον Μινώταυρο του κέρδους».
«Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι σάρκα από τη σάρκα τής καπιταλιστικής σαπίλας, που δεν μπορεί να καλυφτεί με το "μακιγιάζ" που προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ζήτημα αλλαγής συσχετισμού στο εσωτερικό της», είπε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι και με την εκλογή Ολάντ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και πάλι σπείρει αυταπάτες.
«Ο μόνος δρόμος είναι η ενδυνάμωση της πάλης ενάντια στην ΕΕ, για την αποδέσμευση απ” αυτήν, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου, με εργατική λαϊκή εξουσία» είπε ο κ. Κουτσούμπας καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ, «της μοναδικής εγγύησης, για να γίνει ο ίδιος ο λαός ισχυρός, να μπορεί να καθορίζει το παρόν και το μέλλον του».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση