GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Υπάρχουν λύσεις"

Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου) Μετεκλογικά κέρδισαν όλοι, πλήν του λαού ( ;). Μέσα στην ευφρόσυνη /ιλαρ...



Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Μετεκλογικά κέρδισαν όλοι, πλήν του λαού ( ;).

Μέσα στην ευφρόσυνη /ιλαρή ατμόσφαιρα (χαζο)χαρούμενων … «ηττημένων νικητών» κάποιοι σκέφτηκαν να το ….γλεντήσουν περισσότερο.

Η Αξ.Αντιπολίτευση θεώρησε πως η (Συν) Κυβέρνηση, δεν νομιμοποιείται για να συνεχίσει να κυβερνά. Πρέπει να φύγει.

Αν όμως αυτό δεν γίνει, τότε προσφέρεται να ακούει προσεκτικά τις προτάσεις των κυβερνώντων, και – αν τις εγκρίνει – να δίνει την άδεια της (!...).

Συγκυβέρνηση συγκεκαλυμένη και χωρίς ευθύνες ή απροκάλυπτη κηδεμόνευση πρωτόγνωρη και ανεπίτρεπτη;

Στην «καλύτερη» περίπτωση προθυμοποιείται, η Αξ.Αντιπολίτευση, να βάλει την χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο αδράνειας / παραλυσίας, ώστε να φθαρούν μια ώρα γρηγορότερα οι αντίπαλοι (!).

Έχω μια απορία (από τις πολλές μου):

Από πού και ως που το περίπου 27% δικαιούται, να κυβερνήσει πρόωρα;

Δεν ισχύει η τετραετία στο ΚΔΠ /μόρφωμά μας;

Δεν είναι η λύση, κάθε τρείς και λίγο εκλογές.

Δεν αποτελούν λογικές διεκδικήσεις, οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες διαφόρων κομμάτων, τα λογής, λογής – και διαλογής – τεχνάσματα παράκαιρων ανατροπών και αναστατώσεων.

Ούτε αποτελούν ουσιαστικές λύσεις οι ανασχηματισμοί για το θεαθήναι, ή οι ευκαιριακοί εναγκαλισμοί ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ «συγγενών» κομμάτων. Η κυβέρνηση (ανεπαρκής και επιρρεπής στο λάθος και με το κουσούρι της βαρηκοΐας) αφ’ ενός καταβάλλει προσπάθειες και αφ’ ετέρου έχει εντολή 4ετίας. Επομένως;

Πρέπει να κατανοήσει ο πολιτικός κόσμος /κατεστημένο ότι μας τελείωσαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, με ευθύνη των ιδίων – αποτυχημένων – σχηματισμών.

Απλή Αναλογική. Χωρίς bonus 50- 20 …εδρών. Οι πονηρίες τύπου «Ενισχυμένης Αναλογικής» δεν έχουν πλέον θέση.

Υποχρεούνται να συνυπάρχουν, να συνεννοούνται, να συναποφασίζουν. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω (Σ.Σ τα φέρανε εκείνοι).

Οφείλουν να τα επαναφέρουν.

Και η επαναφορά δεν μπορεί να γίνει με την αλλαγή προσώπων ή κομμάτων στους θώκους της εξουσίας. Δεν αρκεί.

Αντί λοιπόν οι εξουσιαστές μας να ασχολούνται με … προσχηματικά «πρόσημα»: Δεξιά, Αριστερά, Ρόζ, Τραβεστί, Ασαφή, ας συνέλθουν και ας συνειδητοποιήσουν ότι απαιτούμε πράξεις και όχι φραστικές ανοησίες /φληναφήματα.

Εδώ και πολύ καιρό είχα προτείνει την ανάληψη, από μέρους του κου Προέδρου της Δημοκρατίας πρωτοβουλίας σύγκλισης ό λ ω ν ανεξαιρέτως των πολιτικών Αρχηγών ώστε να ομονοήσουν και να βγάλουν τον Τόπο από την κρίση. Φωνή βοώντος…

Θα προσέφερε εθνική υπηρεσία αν το έπραττε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ όταν επισκέφτηκε τον πρώτο πολίτη. Δεν το έπραξε.

Υ.Γ Είχα προτείνει και κάτι άλλο. Όχι δικό μου. Των Αρχαιοελλήνων και των Ρωμαίων:

Να επιλεγεί συναινετικά ένα άφθαρτο, δυναμικό πρόσωπο από τα κόμματα –Σε περίπτωση διαφωνίας, διενέργεια Δημοψήφισματος – και να του ανατεθεί η διακυβέρνηση για 4 ή 5 χρόνια με αυξημένες εξουσίες. Να στηριχθεί απόλυτα και ομόθυμα. Υποχρέωσή του: η παράδοση της εξουσίας, μετά το πέρας της θητείας του, και η διενέργεια εκλογών. (Σ.Σ Χωρίς δικαίωμα συμμετοχής του ιδίου ή των συνεργατών του).

Ένας Αισυμνήτης ή Καίσαρας, ώστε να βάλει – για συγκεκριμμένο χρόνο- τάξη. (Σ.Σ Προκειμένου να μην πεινάσουν – κυρίως οι ανεπάγγελτοι ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ μας – στο μεσοδιάστημα, καλό θα είναι να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ για: «Επίδομα Α(νε)ργίας και Ανοχής».

Λύσεις υπάρχουν. Βούληση;

1 σχόλιο

  1. Βράζει η ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα προκλητική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ για να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ ( από άγνωστα κέντρα αλλά με γνωστά κίνητρα ), ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και για εκλογή Προέδρου και συνέχιση της διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με ενσωμάτωση αποστατών βουλευτών από τα άλλα κόμματα για να φτάσουν τον αριθμό 180έδρες, και να συνεχιστεί για 2 χρόνια το μαρτύριο του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου.

    Εξωθεσμικά κέντρα, αφού επέβαλλαν δοτούς πρωθυπουργούς και "εκλεκτούς υπουργούς", τώρα ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ σχέδια διάλυσης κινημάτων, όπως των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, και τη δημιουργία νέων κομμάτων που θα παίξουν το ρόλο υποστηρικτή ( Ποτάμι ) ή προσφέρουν θέσεις και υπουργεία και καρέκλες σε "ανεξάρτητους" βουλευτές για να επιστρέψουν στα μαντριά. Απέραντο μαγειρείο, φοβερά παρασκήνια,ίντριγκες, εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, πολιτικο-οικονομικής, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην νομή της εξουσίας, και ποδηγετούν τον Ελληνικό λαό μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Βρώμα, μπόχα, δυσωδία, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και Συντάγματος, με στόχο τον Σύριζα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που όρθωσαν αντιμνημονιακό λόγο. Αιδώς Αργείοι !

    Οι δημοκρατικοί πολίτες που ψήφισαν Ελιά και Ποτάμι, πως νοιώθουν σήμερα με τις ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση