GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξέρετε ποιος κέρδισε το βραβείο του καλύτερου εργοδότη;

Η Randstad Holding ανακοίνωσε ότι η BMW είναι ο νικητής του βραβείου Global Randstad Award 2014. Μέσα από τις 50 κορυφαίες επιχ...



Η Randstad Holding ανακοίνωσε ότι η BMW είναι ο νικητής του βραβείου Global Randstad Award 2014. Μέσα από τις 50 κορυφαίες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν, η BMW αναγνωρίστηκε ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης, ενώ ακολουθούν η Sony και η Samsung. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι η BMW είναι η πρώτη εταιρεία, στην 14ετή ιστορία του βραβείου Randstad Award, που ανακηρύσσεται παγκόσμιος νικητής.

Όπως αναφέρει το kerdos.gr, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 61% των ερωτηθέντων ανά τον κόσμο, επιθυμούν να εργαστούν για την BMW, κατατάσσοντας την εταιρεία στην 1η θέση στις κατηγορίες «ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών και παροχών των εργαζομένων», «ευχάριστη ατμόσφαιρα εργασίας» και «ισχυρή διαχείριση».

«Στην ολοένα και πιο διαφοροποιημένη παγκόσμια αγορά εργασίας του σήμερα, τα ισχυρά employer brands είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τα σωστά ταλέντα», σύμφωνα με τονJacques van den Broek, Διευθύνων Σύμβουλο της Randstad. «Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν ορισμένους εργοδότες διαφέρουν σημαντικά, καθώς δεν υπάρχει ένα ενιαίο σύνολο χαρακτηριστικών που τους προσελκύει. Το employer branding είναι εξαιρετικά ατομικό, σύνθετο και βαθιά πολυδιάστατο χαρακτηριστικό που δημιουργεί ένα συναρπαστικό employer brand, καθιστώντας το τελικά περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη. Οι χώρες, οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι άνθρωποι μέσα σε αυτές, επιθυμούν κάτι διαφορετικό και το employer brand είναι αυτό που αναμένεται να αναδείξει και να μεταφέρει στο ευρύ κοινό τα πλούσια και ποικίλα χαρακτηριστικά που κάνουν μια εταιρεία μοναδική.»

Η Έρευνα Global Randstad Award αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την αντίληψη των υποψήφιων εργαζομένων. Για παράδειγμα, η ελκυστικότητα των εργοδοτών αυξήθηκε κατά 4% σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στις δικές τους προοπτικές καθώς και η ευρύτερη οικονομική προοπτική αυξάνονται.

Ως ο πλέον ελκυστικός βιομηχανικός κλάδος εργασίας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, αναδείχθηκε ο κλάδος της πληροφορικής (IT), ενώ ακολουθούν τα Life Sciences, ο Συμβουλευτικός κλάδος, η Αυτοκινητοβιομηχανία και η Τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση