GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχουμε την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο...

Πολλοί τα βάζουν με το απόλυτα «δημοκρατικό» πολιτικό μας σύστημα. Μιλάνε συνεχώς για μια κλειστή οικογενειοκρατική και διαπλεκ...



Πολλοί τα βάζουν με το απόλυτα «δημοκρατικό» πολιτικό μας σύστημα. Μιλάνε συνεχώς για μια κλειστή οικογενειοκρατική και διαπλεκόμενη ολιγαρχία στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που τους λένε οι πολιτικοί μας. Ότι δηλαδή έχουμε την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο. Η «δημοκρατία» που έχουμε είναι (μας λένε) μονόδρομος, καθόσον αν υπήρχε κάπου αλλού καλύτερη δημοκρατία, θα την εφαρμόζαμε κι εμείς.

Θα ρωτήσει κάποιος και με το δίκιο του. Μα εσύ τα λες αυτά; Ας τα δούμε λοιπόν όλα αυτά στην πράξη σήμερα.
Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές (το ίδιο ισχύει και για τις βουλευτικές, καθώς και της ΤΑ) είναι ελεύθερη. Μήπως κάνουμε λάθος; Εμποδίστηκε κάποιος να συμμετάσχει; Όχι. Έτσι για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου, δήλωσαν συμμετοχή 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων και κινημάτων. Το σύνολο λοιπόν των υποψηφίων ευρωβουλευτών για 21 έδρες είναι 1.932 υποψήφιοι, ποσοστό 1% περίπου!!!! (46 κόμματα Χ 42 υποψήφιους το κάθε κόμμα). Επιπλέον έχουμε 13 περιφέρειες με εκατοντάδες παρατάξεις και χιλιάδες υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Ακόμα έχουμε εκατοντάδες δήμους με χιλιάδες συνδυασμούς και δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

Τι άλλο θέλουμε λοιπόν για να είμαστε ευχαριστημένοι; Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι θα εκτεθούν στη λαϊκή ετυμηγορία. Έχουμε λοιπόν ή όχι την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο; Γιατί είμαστε αχάριστοι προς το «δημοκρατικό» πολιτικό μας σύστημα;
Το ποιοι για παράδειγμα από τους 1.932 υποψήφιους ευρωβουλευτές θα εκλεγούν στις 21 θέσεις για το Ευρωκοινοβούλιο, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Έτσι δεν είναι; Μάλιστα, για να δείτε πόσο δημοκρατικό και διάφανο είναι το σύστημά μας, αυτοί που θα εκλεγούν, τους ξέρουμε ήδη από πριν και με τα ονόματά τους. Είναι αυτοί που προβάλλονται εδώ και χρόνια από τα «δημοκρατικά» κανάλια μας.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
hassapis-peter.blogspot.gr

2 σχόλια

  1. Ποιά είναι αυτή η δεξιά πουτ..., που αντικατέστησε τον Καραμέρο στο δελτίο ειδήσεων του "Ε" και είναι χειρότερο φίδι και από την Τρέμη, στο δηλητήριο ψεύδους, βρώμικων υπονοούμενων και προβοκάτσιας που χύνει κατά του ΣΥΡΙΖΑ;;;

    Και βγάζει και πρώτη τη Νουδούλα σε στημένη δημοσκόπηση!!! Χαχαχαχα!

    Άξιος ο μισθός σου, διαπλεκόμενο τσουλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ειναι δημοκρατια? Να κυβερνα ο δημος δηλαδη ο λαος.Γινεται αυτο? ΟΧΙ γιατι
    -Τα καταστικα των κομματων ειναι αρχηγικου τυπο με απολυτες εξουσιες στον αρχηγο ο οπιος δεν υποχρεουται να εφαρμοζει καποιο συγκεκριμμενο προγραμμα αλλα οπως "νομιζει" αυτος οτι εξυπηρετει καλλιτερα τα συμφεροντα της χωρας,χωρις οι αποφασεις του να κρινονται απο τη βαση του κομματος και τις περναει με τους βουλευτες που ο ιδιος εχει ε[ιλεξει στο ψηφοδελτιο του.
    - Η δυνατοτητα να δημιουργησεις κομμα και να βαλεις υποψηφιοτητα ειναι αδυνατη αφου χρειαζονται τεραστιες δαπανες κ αναγνωρησιμοτητα που τα ΜΜΕ δινουν μονο σε αρεστους των ιδιοκτητων τους,και υπαρχει και το πλαφον του 3% που καπιος μικρος δεν μπορει να μπει στη βουλη.
    - Ενω ειναι υποχρεωτικη η συμμετοχη στις εκλογες δεν ειναι υποχρεωτικη και η συμμετοχη σε θεσεις κυβερνητικες οπως στην αρχαια Ελλαδα και η υποχρεωτικη εναλλαγη των κυβερνωντων ωστε να μην μονοπωλειται η εξουσια .
    Το αστειο στη "δημοκρατια " που εχουμε ειναι οτι απαγορευει σε ενα δασκαλο στη Σαρακινα να βαλει υποψηφιος μπας και εκμεταλλευεται προς αγρα ψηφον τη θεση του και επιτρεπει σε διοικητες κρατικων οργανισμων και τραπεζων (ακομα και στον κυριο υπευθυνο για το τραπεζικο εγκλημα διοικητη της Τραπεζης της Ελλαδας), να βαζουν υποψηφιοτητα αντι να τους οδηγουν στις φυλακες για εγκληματα χειροτερα της τρομοκρτατιας.
    Δημοκρτατια σημαινει να σεβεσαι ολους. Αν στοιχειωδως καποια ωρα της ημερας ριξεις μια ματια στις ανακοινωσεις των κομματων , βλεπει ς οτι ο ενας κατηγορει τον αλλον σαν τον χειροτερο απατεωνα και προδοτη.
    Ειναι ολα αυτα φιλτατε δημοκρατια?
    Το γεγονος οτι υπαρχουν χειροτερα καθεστωτα ουδολως αποδεικνυει οτι εμεις εχουμε πραγματικη δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση