GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Β. Σόιμπλε έχει προσπαθήσει πολύ εντατικά για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει προσπαθήσει πολύ εντατικά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», επανέλαβε το γερμανικό υπουργείο Ο...


«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει προσπαθήσει πολύ εντατικά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», επανέλαβε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ. Σόιμπλε, Χανς Γιοάχιμ Ναρτζίνσκι, ο κ. Γκάιτνερ στο βιβλίο του αναφέρει ότι ο κ. Σόιμπλε του είχε μεταφέρει ότι πολλοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και όχι ότι ο ίδιος του είχε παρουσιάσει τέτοιο σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε σε δημοσιεύματα. Υπενθύμισε, μάλιστα, δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από τον Νοέμβριο του 2012 στη Βουλή: «Χωρίς τη δική μας στήριξη δεν θα διακυβευόταν μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρωζώνης. Το θέμα είναι να διατηρήσουμε την κοινή μας Ευρώπη, την κοινή μας ευημερία», είχε δηλώσει ο κ. Σόιμπλε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με αναφορά στο βιβλίο των δημοσιογράφων Κέρστιν Γκάμελιν και Ράιμουντ Λεβ, ότι η κινέζικη κυβέρνηση είχε απειλήσει να σταματήσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης εάν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, Στέφαν Ρούενχοφ, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες και περιορίστηκε να επαναλάβει ότι ο κ. Σόιμπλε κατέβαλε πάντα εντατικές προσπάθειες για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να απαντήσει στα δημοσιεύματα σχετικά με τα γεγονότα κατά τη Σύνοδο των G-20 στις Κάννες το 2011, εξήγησε ότι για λόγους αρχής δεν τοποθετείται σε ό,τι αφορά εμπιστευτικές συναντήσεις και συνομιλίες, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει πια μια σαφής εικόνα για την κατάσταση. Ερωτώμενος δε εάν θεωρεί συμπτωματική την κυκλοφορία τόσων βιβλίων στα οποία η Γερμανία εμφανίζεται με μάλλον αρνητικό ρόλο στην ευρωκρίση, ο κ. Ζάιμπερτ αρνήθηκε να σχολιάσει και υποστήριξε ότι η γερμανική πολιτική κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρη. Πρόσθεσε δε ότι διαβάζει πλέον και πολλές αναλύσεις και άρθρα, στα οποία διατυπώνεται η άποψη ότι ίσως τελικά η γερμανική κυβέρνηση να είχε δίκιο στην προσέγγισή της.
Πηγή: www.newsbeast.gr

3 σχόλια

  1. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ.
    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ.
    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑΦΑΤΗ.
    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΛΑΡΗ.

    ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος17 Μαΐ 2014, 6:37:00 π.μ.

    Θα σας έλεγα να αλλάξετε μυαλά εκεί στην Γερμανία....Εδώ στην Ελλάδα σας έχουν για τίμιους και κάλλους ανθρώπους και πολίτικους .Όμως με μαύρο χρήμα πιάστηκε ο Πρόεδρος της ΜΠΑΓΕΡΝ , μαύρο χρήμα και ντόπινγκ είναι γεμάτος στον αθλητισμό σας,εδώ ο κόσμος δεν ξέρει δυστυχώς ότι εσείς παλιότερα ως υπουργός αναλάβατε να πληρώσετε ντοπαρισμενους αθλητές ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ως ΓΕΡΜΑΝΙΑ ντοπάρατε...

    Προσωπικά σας θεωρώ ΦΑΣΙΣΤΕΣ σε μια Ευρώπη τον ΛΌΜΠΙ ..

    Ο κόσμος εδώ ακούει Λόμπι και τρομάζει γιατί εσείς δεν κάνατε φροντίσατε ΠΟΤΕ να κάνετε διαφανείς τους ΚΑΝΟΝΕΣ της υγιούς επιχηριματικοτιτας-Ανταγωνιστικότητας ΕΝ ΑΝΤΙΘΈΣΕΙ με της Η.Π.Α...

    Δεν θα πω ότι και εμείς εδώ ως χώρα ,άλλα και οι Ελληνες πολίτικοι είναι προσαρμοσμένοι στην διαφάνεια , και εδώ τα αρπάζουν μαύρα, αλλά για να το επιτύχουν προτάσσουν τον ρατσιστικό εθνικισμό τους..

    Οι αγορές θέλουν την διαφάνεια, ίσους κανόνες, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δυστυχώς δεν βολεύει πάρα πολλούς τους πολίτικους γιατί θα ήταν γυμνοί έτσι έχουν αντίβαρα τους ακραίους Κομμουνιστές ΚΑΙ ακραίους Δεξιούς και τους κάνουν την βρώμικη δουλειά..το κόμμα--η Πατρίδα--η Θρησκεία--οι μαύροι--οι Άσπροι--οι κίτρινοι--οι κακοί γείτονες--γιατί εσένα να σε λένε έτσι και όχι αλλιώς; ΠΑΊΖΟΥΝ ακόμα για το μπράντ νέιμ.. σας λένε ότι θέλουν καθαρές επενδύσεις ΨΈΜΑΤΑ σας λένε, Σας λέω σε όλους δείτε την πολυνομία μας..Οι επενδύτες ξέρουν ότι είμαστε ΈΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ με τους νόμους που παράγουμε... Η πολυνομία όπου υπήρξε αποτελεί τη βάση για την κακοδικία, την ανομία, τη διαφθορά...Έχουμε λοιπόν πολύ δρόμο για να μπούμε στης αγορές της διαφάνειας ως Ευρωπαϊκή Ένωση..




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ο Σοιμπλε κατάφερε με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια, σε όφελος πρωτιστως της Γερμανιας βεβαιως.
    Κρατησε ισχυρο το ευρω που ειναι νομισμα Γερμανιας πλεον,αφου οι τραπεζιτες εκτελουν τις εντολες του Βερολινου.
    Εξασφάλισε την ανταλλαγή χρεών της Ελλάδας με νεα πιο δεσμευτικα.
    Πετυχε τη οικονομική διαλυση των Ελληνων που ειναι κρυφή επιθυμια των ΝΑΖΙ Γερμανών,ισχυροποιωντας τη θέση των Γερμανών σε πολιτικό , βιομηχανικό και πολιτικό επίπεδο.
    Εδειξε στους υπολοιπους Ευρωπαιους ποιος ειναι το αφεντικό και τι μπορεί να πάθουν όποιοι αντισταθούν.
    Άρα δεν μπορεί να λέμε οτι τα μέτρα ήσαν ελλειπή και δεν πέτυχαν γιατί πέτυχαν αυτο ακριβώς που επιδίωκε ,χωρίς κανένα ιχνος δισταγμού για την εν ψυχρώ εκτελεση του σχεδίου αυτού. Το σωματικό του πρόβλημα δεν του αφήνει να έχει τέτοιες ευαισθησίες και οι αντικρουομενες δηλώσεις του πολλές φορές (μια στο καρφί και μια στο πέταλο ) ,φανερώνουν ακριβώς αυτό, οτι το διασκεδάζει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση