GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Ναυπάκτου η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Για την γραφική κωμόπολη της Ναυπάκτου αναχωρεί η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων το πρωί του Σαββάτου 3 Μαΐου. Η φαρσαλινή χορωδία θ...



Για την γραφική κωμόπολη της Ναυπάκτου αναχωρεί η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων το πρωί του Σαββάτου 3 Μαΐου. Η φαρσαλινή χορωδία θα λάβει μέρος στο 7ο Διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» που πραγματοποιείται κάθε διετία και διοργανώνεται από το δήμο Ναυπακτίας και τη μικτή χορωδία Ναυπάκτου από το 2001. Το φεστιβάλ (ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν.) έχει πλέον καταξιωθεί πανελληνίως καθώς κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών χορωδιών και την άρτια διοργάνωση, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό πυλώνα μεταλαμπάδευσης του πολιτισμού και της χορωδιακής μουσικής.

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων επιλέχθηκε στα 12 φωνητικά σύνολα ανάμεσα από 25 χορωδίες που δήλωσαν επιθυμία να λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ. Η χορωδία θα ερμηνεύσει ένα μουσικό πρόγραμμα τεσσάρων συνθέσεων ελλήνων μουσουργών a capella και με συνοδεία πιάνου υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη.

Μοναδικό γεγονός θα αποτελέσει και η συμμετοχή της χορωδίας των Φαρσάλων στην προσπάθεια της μικτής χορωδίας Ναυπάκτου να διεκδικήσει την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Record) με τη σουίτα από το μπαλέτο «Ζορμπάς» του πασίγνωστου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο ανοικτό «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο της Ναυπάκτου, παρουσία εκπροσώπων του οργανισμού Γκίνες από το Λονδίνο. Στην πανελλήνια αυτή προσπάθεια θα λάβουν μέρος 777 χορωδοί από 22 χορωδίες,77μελής ορχήστρα αποτελούμενη μόνο από μπουζούκια, 7 πιανίστες και 7 γνωστοί σολίστες τραγουδιστές και 10μελής λαϊκή ορχήστρα αποδίδοντας τα 7 τελευταία τραγούδια της σουίτας του μπαλέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση