GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα, στο παλαιό Δημαρχείο Άργου...



Το βράδυ της Πρωτομαγιάς έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα, στο παλαιό Δημαρχείο Άργους.
Μαγιάτικα στεφάνια και κόκκινες κορδέλες διακοσμούν τον αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου που εκτίθενται τα γλυπτά «Δήμητρα» και «Τα δίδυμα».
Το κύριο θέμα της έκθεσης είναι η τελευταία της δουλειά με τίτλο «Η λατρεία της Σελήνης ΤΟΤΕ» (επί Μητριαρχίας). Ξύλο, μάρμαρο, γύψος, πέτρες και διάφορα μέταλλα αποτελούν τα υλικά που δουλεύει τα έργα της η Αργυρώ Καρύμπακα.

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης έκοψαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κρίγγος και ο υπεύθυνος της Παιδικής - Νεανικής Βιβλιοθήκης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΑΜ Νίκος Δελής, μαζί με την γλύπτρια Αργυρώ Καρύμπακα.

Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Πετσέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χασάπης Μιχάλης, τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της αδελφοποιημένης πόλης με το Άργος, Επισκοπή Κύπρου, Ιωάννης Αντωνίου και Χρήστος Αρέστη, φίλοι της τέχνης και του πολιτισμού και πολύς κόσμος που θαύμασε τα γλυπτά της Αργυρώς Καρύμπακα και συζήτησε μαζί της, απολαμβάνοντας ένα ποτηράκι κρασί, προσφορά της ΚΕΔΑΜ.

Η Αργυρώ Καρύμπακα, ζει και δουλεύει στο Κυβέρι του Δήμου Άργους Μυκηνών Άργους από το 1992. Στο σημείωμα της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «… Η έκθεση στο Άργος ήταν ιδέα της Ντορέτας Κωστάκη, την πρότεινε στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο που συμφώνησε. Έτσι πήρε το δρόμο της. … Ευχαριστώ τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο για την ευκαιρία που μου δίνει να επικοινωνήσω με τους δημότες του Άργους. Επίσης, τον Δημήτρη Κρίγγο και τους συνεργάτες του, Νίκο Δελλή και Γωγώ Μούκα, για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης. Πριν από κάθε έκθεση, προκύπτουν διάφορες ανάγκες συντήρησης και διόρθωσης των έργων. Αυτό ανέλαβε η Γεωργία Νταβέλου – Καραχάλιου με πολύ επιδεξιότητα, με βοηθούς τις Παναγιώτα και Μαρία Τασούλη. Σας ευχαριστώ. Τις ξύλινες κατασκευές και τα κοψίματα των έργων έκανε ο Γιώργος Πινάτσης από τη Νέα Κίο.».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 5 Μαΐου 2014. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση