GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα για την ψυχική υγεία των εργαζομένων

To 69% των εργαζομένων που αντιμετώπισαν ψυχολογικό πρόβλημα ή ψυχική ασθένεια ανησυχούν ότι θα τους αξιολογήσουν αρνητικά στη ...



To 69% των εργαζομένων που αντιμετώπισαν ψυχολογικό πρόβλημα ή ψυχική ασθένεια ανησυχούν ότι θα τους αξιολογήσουν αρνητικά στη δουλειά τους γιʼ αυτό, σύμφωνα με νέα έρευνα της AXA PPP Ηealthcare.
Το 73% των ερωτηθέντων, οι οποίοι είχαν παρουσιάσει προβλήματα όπως στρες, άγχος ή κατάθλιψη, είπαν ότι δεν ένιωθαν άνετα να συζητήσουν με συναδέλφους το πρόβλημά τους, ενώ το 43% θεωρούν ότι έλαβαν επαρκή υποστήριξη από τον εργοδότη τους.

Η ίδια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν 2.000 εργαζόμενοι, αποκάλυψε επίσης ότι:
1 στους 4 υπαλλήλους (24%) μεγαλύτερων εταιρειών (από 250 άτομα προσωπικό και πάνω) είχε διαγνωστεί με κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, σε σχέση με το 19% των μικρότερων εταιρειών
το 27% των εργαζόμενων γυναικών έχει αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα, ενώ στους άνδρες συναδέλφους τους το ποσοστό είναι 19%.
το 70% των εργαζομένων που αντιμετώπισαν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας δεν ήθελαν να το γνωρίζουν οι συνάδελφοί τους.

Ο διευθυντής των ψυχολογικών υπηρεσιών της AXA PPP Ηealthcare Dr Mark Winwood είπε σχετικά: «Είναι ανησυχητικό ότι σχεδόν τα 2/3 των ανθρώπων που ρωτήσαμε και έπασχαν από πρόβλημα ψυχικής υγείαςεπιπλέον ανησυχούν πως θα τους κρίνουν αρνητικά γιʼ αυτό στο εργασιακό τους περιβάλλον. Το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη είναι σχετικά κοινά προβλήματα, όμως οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτά αρνούνται να ανοιχτούν στους άλλους, καθώς φοβούνται ότι θα υποστούν διακρίσεις, απομόνωση και στιγματισμό.
Στον χώρο εργασίας, τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να είναι πασιφανή. Με το να τα αναγνωρίσουν και να ενθαρρύνουν τις ανοιχτές συζητήσεις για την ψυχική υγεία, οι εργοδότες μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για να περιορίσουν το κοινωνικό στίγμα και να βοηθήσουν τους εργαζομένους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους».

1 σχόλιο

  1. Βράζει η ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα προκλητική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ για να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ ( από άγνωστα κέντρα αλλά με γνωστά κίνητρα ), ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και για εκλογή Προέδρου και συνέχιση της διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με ενσωμάτωση αποστατών βουλευτών από τα άλλα κόμματα για να φτάσουν τον αριθμό 180έδρες, και να συνεχιστεί για 2 χρόνια το μαρτύριο του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου.

    Εξωθεσμικά κέντρα, αφού επέβαλλαν δοτούς πρωθυπουργούς και "εκλεκτούς υπουργούς", τώρα ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ σχέδια διάλυσης κινημάτων, όπως των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, και τη δημιουργία νέων κομμάτων που θα παίξουν το ρόλο υποστηρικτή ( Ποτάμι ) ή προσφέρουν θέσεις και υπουργεία και καρέκλες σε "ανεξάρτητους" βουλευτές για να επιστρέψουν στα μαντριά. Απέραντο μαγειρείο, φοβερά παρασκήνια,ίντριγκες, εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, πολιτικο-οικονομικής, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην νομή της εξουσίας, και ποδηγετούν τον Ελληνικό λαό μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Βρώμα, μπόχα, δυσωδία, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και Συντάγματος, με στόχο τον Σύριζα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που όρθωσαν αντιμνημονιακό λόγο. Αιδώς Αργείοι !

    Οι δημοκρατικοί πολίτες που ψήφισαν Ελιά και Ποτάμι, πως νοιώθουν σήμερα με τις ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση