GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια εκπληκτική E-Class... 850 ίππων [photos]

Παίρνοντας ως βάση την ήδη εκρηκτική Mercedes E63 AMG, η Brabus παρουσίασε ένα «εξωπραγματικό» sedan μοντέλο 850 ίππων, το 850 ...



Παίρνοντας ως βάση την ήδη εκρηκτική Mercedes E63 AMG, η Brabus παρουσίασε ένα «εξωπραγματικό» sedan μοντέλο 850 ίππων, το 850 6.0 Biturbo, το οποίο κάνει το 0-100 χ.α.ω. σε 3,1 δλ.
Προκειμένου να ενισχύσουν την έτσι και αλλιώς «άγρια» μορφή της Mercedes E63 AMG, οι άνθρωποι της Brabus τοποθέτησαν στο τελευταίο τους πόνημα ένα carbon body kit, το οποίο περιλαμβάνει ένα σπορ εμπρόσθιο σπόιλερ και έναν αντίστοιχο πίσω διαχύτη.

Το μοντέλο διαθέτει 20άρες Monoblock ζάντες με ελαστικά Continental, Pirelli ή Yokohama. Η Brabus προσφέρει, επίσης, ένα δίχρωμο εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχούν το υψηλής ποιότητας δέρμα και ο διάκοσμος από ανθρακονήματα.
Η ουσία, όμως, της μετατροπής βρίσκεται σε αυτά που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά. Το V8 twin-turbo μοτέρ των 5,5 λτ. της AMG έχει υποστεί υπερκυβισμό, με τη χωρητικότητά του να έχει ανέλθει στα 5,9 λτ. Πιστόνια, στροφαλοθάλαμος, σύστημα εισαγωγής-εξαγωγής, εγκέφαλος και υπετροφοδότης: όλα έχουν είτε αλλάξει είτε αναβαθμιστεί.
Χάρη στις επεμβάσεις των ανθρώπων της Brabus, ο κινητήρας αποδίδει πλέον 850 ίππους, σχεδόν 300 περισσότερους από την E63 AMG, ενώ η διαθέσιμη ροπή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 1.150 Nm (720 Nm η E63 AMG).
Συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων MCT SPEEDSHIFT, το οποίο επιτρέπει στο πισωκίνητο μοντέλο να κάνει το 0-100 χ.α.ω. σε 3,7 δλ., την ίδια στιγμή που το τετρακίνητο 4MATIC χρειάζεται για τη διαδικασία μόλις 3,1 δλ. Η τελική ταχύτητα, ανάλογα με τα ελαστικά, την τελική σχέση μετάδοσης και τον προγραμματισμό της κεντρικής μονάδας, ποικίλλει από τα 300 έως τα 350 χλμ./ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση