GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Login με το Facebook τώρα και ανώνυμα

Τη δυνατότητα να εγγράφεται ένας χρήστης σε κάποια εφαρμογή, χωρίς να κοινοποιεί την ταυτότητά του και να μοιράζεται τα προσωπι...



Τη δυνατότητα να εγγράφεται ένας χρήστης σε κάποια εφαρμογή, χωρίς να κοινοποιεί την ταυτότητά του και να μοιράζεται τα προσωπικά του δεδομένα, ανακοίνωσε το Facebook. Πλέον, οι εφαρμογές θα απαγορεύεται να συλλέγουν δεδομένα από χρήστες που χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό.

Το Anonymous Login παρουσιάστηκε ως ένας εύκολος τρόπος για να δοκιμάζει κάποιος μια εφαρμογή. Πρόκειται για τη νέα έκδοση του Facebook Login, που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέγουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν οι εφαρμογές, καθώς και ένα επανασχεδιασμένο App Control Panel, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να δουν και να διαχειριστούν τις εφαρμογές τους.

Η επιλογή «login with Facebook» έχει καθιερωθεί στο internet, καθώς παρέχεται από πάρα πολλές ιστοσελίδες και εφαρμογές, απλοποιώντας τις διαδικασίες εγγραφής. Ωστόσο, πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει προβληματισμό, για το ότι με αυτόν τον τρόπο διαμοιράζονται προσωπικά δεδομένα τους.

«Δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη και έλεγχο στους χρήστες, θα εμπιστεύονται περισσότερες εφαρμογές» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στο ετήσιο συνέδριο f8 developers στο Σαν Φρανσίσκο.

Σε πρώτη φάση το «ανώνυμο login» είναι διαθέσιμο σε μικρό αριθμό developers εφαρμογών, ωστόσο μέσα τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί στο ευρύ κοινό.

«Το Anonymous Login επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν login σε εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται να θυμούνται usernames και κωδικούς, αλλά και χωρίς να διαμοιράζονται προσωπικά δεδομένα τους. Οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν αργότερα εάν θέλουν να κοινοποιήσουν επιπλέον πληροφορίες, όταν κατανοήσουν καλύτερα την εφαρμογή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικτύου.

Σημειώνεται επίσης, ότι το νέο Facebook Login δεν θα κάνει δημοσιεύσεις στο Facebook χωρίς να ζητείται πρώτα άδεια.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση