GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο Microsoft Surface Pro 3 με οθόνη 12 ιντσών

Η Microsoft παρουσίασε το νέο μοντέλο Surface Pro 3, που διαθέτει μεγάλη οθόνη 12 ιντσών (διαγώνιος 30,5 εκατοστών) και έτσι, σύμφων...


Η Microsoft παρουσίασε το νέο μοντέλο Surface Pro 3, που διαθέτει μεγάλη οθόνη 12 ιντσών (διαγώνιος 30,5 εκατοστών) και έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, ουσιαστικά αντικαθιστά τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ).
Η νέα ταμπλέτα, που ζυγίζει 800 γραμμάρια, είναι μεγαλύτερη, πιο λεπτή (πάχος 0,9 εκατοστών) και με ισχυρότερο επεξεργαστή σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς Surface Pro, ενώ απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν τόσο να εργάζονται, όσο και να ψυχαγωγούνται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.
Η ταμπλέτα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Windows 8 σε επεξεργαστές Interl Core i5 ή i7, η μπαταρία της διαρκεί εννέα ώρες, ενώ διαθέτει και ηλεκτρονική «πένα» με την οποία ο χρήστης μπορεί τόσο να γράψει πάνω στην οθόνη, όσο και να ενεργοποιήσει από απόσταση το μηχάνημα.
«Είμαστε υπερβολικά υπερήφανοι για το Surface Pro 3. Είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι η ταμπλέτα που μπορεί να αντικαταστήσει το λάπτοπ» δήλωσε ο κυπριακής καταγωγής αντιπρόεδρος της Microsoft Πάνος Πανάι στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου προϊόντος.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το νέο μοντέλο θα προσελκύσει πρωτίστως όσους χρήστες (ιδίως στον κόσμο των επιχειρήσεων) θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω το λάπτοπ τους για χάρη μιας ταμπλέτας, χωρίς όμως να υποστούν σημαντικούς περιορισμούς από άποψη μεγέθους οθόνης, επεξεργαστικής ισχύος και γενικά ανέσεων. Σύμφωνα με τον Πανάι, περίπου το 95% των ιδιοκτητών λάπτοπ, διαθέτουν παράλληλα και μία ταμπλέτα.
Μέχρι σήμερα, η Microsoft δεν έχει «βάλει πόδι» για τα καλά στην αγορά των ταμπλετών, όπου κυριαρχούν η Apple, η Samsung και άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η Microsoft στο πρώτο τρίμηνο του 2014 κατέκτησε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως μόνο 1,5% (με περίπου 640.000 πωλήσεις), μικρότερο από το μερίδιο της στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 (1,8%).
Η αρχική τιμή της νέας ταμπλέτας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 799 δολάρια και οι προ-παραγγελίες της αρχίζουν σήμερα. Η κυκλοφορία της στην αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει στις 20 Ιουνίου, ενώ στην Ευρώπη έως το τέλος Αυγούστου.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση