GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

217.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο στις ΗΠΑ

Με νέα «καύσιμα» τροφοδότησαν το ράλι της Wall Street τα χθεσινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ: Η αμερικανική οικονομία ...



Με νέα «καύσιμα» τροφοδότησαν το ράλι της Wall Street τα χθεσινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ: Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Μάιο 217.000 νέες θέσεις εργασίας (έχει γίνει υπέρβαση των 200.000 για τέταρτο συνεχόμενο μήνα), ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6,3%, σε χαμηλό πεντέμισι ετών.

Τα στοιχεία Μαΐου αποτελούν ορόσημο για τις ΗΠΑ, καθώς σηματοδοτούν την επιστροφή της απασχόλησης στα προ κρίσης επίπεδα: Η χώρα «επανέκτησε» τις 8,7 εκατ. θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά την ύφεση της περιόδου 2008-2009, καθώς οι έχοντες εργασία είναι τώρα κατά 8,8 εκατ. περισσότεροι σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010, όταν η ανεργία «χτύπησε οροφή».

Αν και οι εξελίξεις υποστηρίζουν την εκτίμηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ ξυπνά από τη «χειμερία νάρκη» του α' τριμήνου, εντούτοις δεν δικαιολογούν πανηγυρισμούς, ούτε επίσπευση της διαδικασίας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την αμερικανική κεντρική τράπεζα Fed: Ο αριθμός των θέσεων πλήρους απασχόλησης παραμένει χαμηλότερος σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας διατηρήθηκε στο 62,8%, υποδεικνύοντας ότι πολλοί Αμερικανοί δεν αναζητούν πλέον δουλειά. Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Wells Fargo Σαμ Μπιούλαρντ, «ο ρυθμός της ανάκαμψης της απασχόλησης είναι βραδύτερος σε σχέση με προηγούμενους οικονομικούς κύκλους και δεν επαρκεί για να επανέλθουν οι αποθαρρυμένοι άνεργοι στην αγορά στο ορατό μέλλον».

Στις απογευματινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,41% στις 16905,71 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,29% στις 1946,03 μονάδες, παραμένοντας βεβαίως σε επίπεδα ρεκόρ.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος9 Ιουν 2014, 4:53:00 π.μ.

    Mε τι μισθό;σίγουρα όχι 586 μικτά και αν είσαι κάτω τον 25, 490...

    Οι άνθρωποι εδώ είναι μαλάκες όταν ακούνε ότι τα γεν-νόσημα φάρμακα μειώθηκε η συμμετοχή του ασφαλισμένου ΚΑΙ ο ΜΑΛΑΚΑΣ φασίστας ΑΔΩΝΙΣ λέει στα βρομώ καναλα τους ότι ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ έχομε την μικρότερη συμμετοχή ως σαν κράτος στην συμμετοχή του ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΥ έναντι της Σουηδίας, Ελβετίας, Λουξεμβούργου ,Γερμανίας κ.τ.λ ΑΛΛΑ δεν λέει ότι εκεί οι συντάξεις δεν είναι 360 ευρώ άλλα πάνω από 1400 ευρώ και οι μισθοί 2.000 με 3.000 χιλιάρικα ευρώ ..και όποιος του πει ΤΊΠΟΤΑ τον βρίζει ....Ρε Μπουμπουκο ο Ζαν ΚΟΕΝ την ξανά έκανε την μαλάκια του και ας του ΈΛΕΓΑΝ κάποιοι άλλοι ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..Τώρα όμως δεν θα βάλεις πρώτους στους φούρνους θα σου ΦΥΤΕΥΣΩ ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΎΤΕΛΟ να πας να βρεις τον ΠΛΑΤΩΝΑ...ΆΝΤΕ ΑΡΧΙΔΕΣ ...

    Αν και έμαθα ότι σε κάτι {στύλους κάμερες}, έχουν κάποιοι παλαιοί γνώριμοι του- σύντροφοι- λέει να μας πουν και να μας δείξουν πολλά.. βλέπεται οι φασίστες ήταν και θα είναι πάντα φασίστες, αφερέγγυοι και εφιάλτες ..

    Κάποιοι κακοί για μερικούς μερικούς , τους κατονομάζουν με τα όνομα τους όπως ο φίλος κ. Σάμπυ Μιωνή στης 6-3-12 τους έγραψε στην Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στο οποίο καυτηρίαζε την συνεργασία της κυβέρνησης του τρομερού συνδυασμού Καρατζαφέρη- Βορίδη-Γεωργιάδη- Πλεύρη- Μπαλτάκους και άλλων τέτοιων δημοκρατικών αξιοπρεπών κύριων….

    Αχ κ. Ζαν Κοεν τι έκανες πάλι; Θα τρέχουμε να σώζουμε ανθρώπους από φούρνους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση